Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tillbaka i spel – då hyllar Viktor Svensson sina BoIS-kompisar

Comebackande Viktor Svensson tror på en bra BoIS-säsong. – Vi har aldrig varit bättre, säger han.

Viktor Svensson blev skadad i hemmamatchen mot Assyriska, men nu är den rutinerade BoIS-backen redo för comeback.
Det räckte med en matchs vila. När BoIS tar emot Rosengård i måndagens division 1-derby är Viktor Svensson tillbaka i spel och den rutinerade mittbacken är säker på att en lovande start ska bli ännu vassare.
– Det är mitt tredje år i klubben och vi har aldrig varit bättre. Det är jag helt övertygad om, säger Viktor, spelsugen värre efter sin skada.
Den 27-årige försvararen, som värvades från Lunds BK men skaffat sig allsvensk rutin i Trelleborg, tvingades bryta den senaste hemmamatchen, mot Assyriska. Redan efter en kvart hade Viktor spelat färdigt och många befarade en lång frånvaro.
– Jag sträckte baksidan av låret och lite muskelfibrer gick av. Jag hade ont så det gick inte att fortsätta, men det var inget allvarligare och eftersom jag bröt matchen direkt har det läkt ganska snabbt.
Viktor Svensson var egentligen redo för spel redan mot Kristianstad senast, men då inledde han för säkerhetsskull på bänken och något inhopp blev det aldrig.
– Hade vi haft en ledning att försvara hade jag kanske gått in, men nu blev det aldrig aktuellt och det var bara bra att få vila skadan ett tag till.
Mot Rosengård lutar däremot allt åt att Viktor Svensson är med från avspark – någon startelva har inte släppts – och precis som alla andra BoIS-are har han bara ett mål med matchen. På hemmaplan är det tre poäng som gäller och Viktor har bra koll på motståndet, efter 3–1-segern i mitten av mars.
– Vi kommer ganska säkert att trycka på och det kan vara rätt jobbigt som försvarare. Får vi inte hål på dem blir man lätt frustrerad, så det gäller att hålla fokus hela tiden.
Sju poäng på tre matcher, varav två på bortaplan, är i alla fall en öppning som Viktor Svensson gör tummen upp för. Men han förväntar sig ännu mer.
– Vi har en ännu bättre sammanhållning i år och jag tycker att vi kämpar ännu mer än tidigare. Inställningen är väldigt avgörande, så det är viktigt att vi spelar som ett lag.
Hur det laget kommer att se ut i måndagens match är inte spikat, men det blir samma trupp som senast: Ivo Vazgec, Amr Kaddoura, Dennis Olofsson, Philip Andersson, Viktor Svensson, Philip Ljung, Alexander Tkacz, Saber Azizi, Thierry Zahui, Måns Ekvall, Edwin Condrup, Edafe Egbedi, Filip Pivkovski, Adi Nalic, Ojevwe Akpoveta, Rasmus Alm, Karim Sadat och John Ebere Ekeh.
– Jag vet hur vi ska spela, men släpper inget förrän det är dags för match, säger tränaren Agim Sopi.
Gå till toppen