Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fredrika Peterssons brottningsbrons firades med tårtkalas

EM-bronsmedaljören Fredrika Petersson uppvaktades med blommor och tårtkalas där hon tränar allra mest – i Klippans brottarlokal.

Fredrika Petersson, nyss hemkommen från EM i Serbien med en bronsmedalj, blev uppvaktad av hemmaklubben på tisdagskvällen, mitt under pågående träning.Bild: Annsofie Wieland
I lördags kom hon hem efter EM-tävlingen, som var en lovande uppladdning inför VM i augusti.
24-åringen som både bor och tränar i Klippan berättar att det var skönt att komma in i de vanliga rutinerna igen.
– Och ännu skönare när det har gått bra, säger hon.
Här i Klippan varvar hon halvtidsjobbet på en förskola med hård träning, som förutom joggingrundan på morgonen med brottargymnasiets studenter oftast tar henne till brottarlokalen i källaren på Klippans idrottshall.
– Det är alltid kul att komma hit, för det är alltid folk här. Man behöver aldrig träna själv, säger hon.
Mobilerna kom fram i köket för att föreviga tårtorna som specialbeställts för att hylla Klippanbrottaren Fredrika Petersson.Bild: Annsofie Wieland
Förutom den vanliga träningen med dambrottare anslöt fler från brottarklubben till lokalen på tisdagskvällen. Tårta dukades fram i köket och många ville pumpa EM-medaljören på detaljer kring tävlingen, där hon som ensam Klippanbrottare deltog.
Till sist blev det också överlämning av blomsterkvast från klubbens ordförande. Syskonen Wilma och Viggo Skoog, 11 och 9 år gamla och själva brottare, hade en egen present – en godispåse.
Hur det är att ha några av världens bästa brottare i sin klubb?
– Det är coolt, säger Wilma.
Fotnot: Den andra maj ordnade Fredrika Petersson Sveriges första av två medaljer på brottnings-EM i Serbien när hon fick ner ryskan Milana Dadasjeva på rygg i bronsmatchen.
Gå till toppen