Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Klippan

Fredrika Peterssons brottningsbrons firades med tårtkalas

EM-bronsmedaljören Fredrika Petersson uppvaktades med blommor och tårtkalas där hon tränar allra mest – i Klippans brottarlokal.

Fredrika Petersson, nyss hemkommen från EM i Serbien med en bronsmedalj, blev uppvaktad av hemmaklubben på tisdagskvällen, mitt under pågående träning.Bild: Annsofie Wieland
I lördags kom hon hem efter EM-tävlingen, som var en lovande uppladdning inför VM i augusti.
24-åringen som både bor och tränar i Klippan berättar att det var skönt att komma in i de vanliga rutinerna igen.
– Och ännu skönare när det har gått bra, säger hon.
Här i Klippan varvar hon halvtidsjobbet på en förskola med hård träning, som förutom joggingrundan på morgonen med brottargymnasiets studenter oftast tar henne till brottarlokalen i källaren på Klippans idrottshall.
– Det är alltid kul att komma hit, för det är alltid folk här. Man behöver aldrig träna själv, säger hon.
Mobilerna kom fram i köket för att föreviga tårtorna som specialbeställts för att hylla Klippanbrottaren Fredrika Petersson.Bild: Annsofie Wieland
Förutom den vanliga träningen med dambrottare anslöt fler från brottarklubben till lokalen på tisdagskvällen. Tårta dukades fram i köket och många ville pumpa EM-medaljören på detaljer kring tävlingen, där hon som ensam Klippanbrottare deltog.
Till sist blev det också överlämning av blomsterkvast från klubbens ordförande. Syskonen Wilma och Viggo Skoog, 11 och 9 år gamla och själva brottare, hade en egen present – en godispåse.
Hur det är att ha några av världens bästa brottare i sin klubb?
– Det är coolt, säger Wilma.
Fotnot: Den andra maj ordnade Fredrika Petersson Sveriges första av två medaljer på brottnings-EM i Serbien när hon fick ner ryskan Milana Dadasjeva på rygg i bronsmatchen.
Gå till toppen