Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Inget gehör för namnunderskrifter mot nerdragna bassängtider

Turerna kring Bra Flyt går vidare. En lista med drygt 400 namnunderskrifter har lämnats in till kommunen med uppmaningen att verksamhetschefen ska tänka om när det gäller nerdragna bassängtider.

"Vi ber verksamhetschefen att tänka om och fortsätta hyra ut på söndagseftermiddagarna till Bra flyt" står det bland annat.
– Både föräldrar och pensionärer har skrivit på, säger Pernilla Ahlström som driver Bra Flyt.
Läs också Missnöje med bantade tider för simskola
Meningsskiljaktigheterna mellan Höganäs sportcenter och Bra flyt om det nya schemat har pågått länge som HD tidigare redogjort för. Schemat är nu spikat och enligt Pernilla Ahlström betyder minskade söndagstider att 100 barn från tre till åtta år blir utan simtid till hösten.
– Min verksamhet i Höganäs nästan halveras när det gäller simskola för mindre barn. 100 barn blir utan tid och jag har inget att erbjuda. Många familjer är ledsna för det och jag är ledsen, säger Pernilla Ahlström.
Hon har tackat nej till en del av de tider Höganäs sportcenter föreslagit i utbyte mot minskade söndagstider - de fungerar inte anser hon.
– Dels gäller det morgon halv sju till åtta och kvällstid i djup bassäng på en vardag. Småbarn kan väl inte gå och simma klockan 20 på kvällarna? Och sen har jag fått en timme på lördagseftermiddagen men kan inte kräva att mina simlärare ska låsa en hel lördag för en timmes jobb.
Men du har till exempel erbjudits två timmar ytterligare på lördagseftermiddagen?
– Det är i en stor kall bassäng för barn från fem till åtta år i fortsatt simskola.. Mitt behov är den varma bassängen.
Bra flyt har många aktiviteter för både barn och vuxna i bassängerna i Höganäs sportcenter. Allt som allt handlar det om 1200 personer i veckan nu under våren. Inräknat exempelvis föräldrar som deltar i babysim och liknande.
Som ett led i att informera om verksamheten och prata med personal på plats bjöd Pernilla Ahlström in simföräldrar till avslutningen söndagen den 23 april. Men även politiker och tjänstemän från kultur- och fritid samt kommunstyrelsens ordförande Peter Schölander. Ingen av dem kom.
Namnlistan registrerades på kommunkansliet redan 4 april men har inte lett till någon åtgärd.
Drygt 400 har skrivit på listan. Hur hanterar ni det?
– Alla verksamheter i anläggningen måste anpassa sig efter de öppettider som finns. Det finns fortfarande lediga bassängtider inför hösten, både på helger och vardagar. Vi uppskattar att det finns ett så stort engagemang och vi har naturligtvis svarat personligen på alla som kontaktat oss, svarar kultur- och fritidschefen Anneli Sjöborg i ett mejl.
– Protestlistan saknar dessvärre kontaktuppgifter men vi välkomnar alla att ta kontakt med oss för ytterligare information.
Gå till toppen