Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lindgren VM-ledare efter seger

GP-premiären för två veckor sedan slutade med en andraplats. I Warszawa gick det ännu bättre. Fredrik Lindgren tog karriärens andra VM-seger och leder sammandraget. – Så coolt, säger den svenske speedwayföraren i segerintervjun.

Fredrik Lindgren vann i Warszawa. Arkivbild.Bild: Claudio Bresciani/TT
Fredrik Lindgren ledde semifinalen från start till mål. Finalen blev tuffare, men efter att Lindgren passerat på insidan och tagit ledningen tidigt i loppet höll han undan för övriga finalister Jason Doyle, Maciej Janowski och Martin Vaculik.
– Det pumpar av adrenalin nu. Så coolt att göra det här inför så mycket folk och prestera som jag gjorde i kväll, säger han.
Pallplatsen var Lindgrens tolfte i karriären och den andra segern. Inledningen på den här säsongen visar att 31-åringen är i kanonform och nu leder han GP-serien totalt, med 32 poäng före Doyle som har 27.
– Jag har tränat så hårt i vinter och är så nöjd. Det har gått riktigt bra överallt jag har kört nu, i England, Polen och Sverige, säger Lindgren.
Kvällens andra svensk, Antonio Lindbäck, körde in sex poäng och blev tolva.
Tio VM-deltävlingar återstår. Nästa tävling avgörs i lettiska Daugavpils om två veckor.
Fakta

Speedway Grand Prix

Tio av tolv deltävlingar återstår i kampen om VM-titeln. Programmet:

27 maj: Daugavpils, Lettland.

10 juni: Prag, Tjeckien.

24 juni: Horsens, Danmark.

22 juli: Cardiff, Storbritannien.

12 augusti: Målilla.

26 augusti: Gorzow, Polen.

9 september: Teterow, Tyskland.

23 september: Stockholm.

7 oktober: Torun, Polen.

28 oktober: Melbourne, Australien.

Gå till toppen