Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Musik och fint väder lockade till folkparken

”En manifestation av Bjuvs musikliv” kallade kulturskolerektor Ulf Pettersson dagen när alla kommunens orkestrar visade upp sig.

Skromberga musikkår spelade till tre olika grupper av drillflickor i åldrarna 7 till 17 år.Bild: Annsofie Wieland
Väderutsikterna inför söndagen har oroat kulturskolans rektor Ulf Pettersson, men när eftermiddagen kom kunde han konstatera att det var perfekt för utomhuskonserter i Billesholms folkets park.
Musikens dag i den här formen – med medverkan av kommunens tre musikkårer, Bjuvs dragspelsorkester, Billesholms big band och alla musikskolans ensembler – var en nyhet förra året.
Lars och Ingegerd Kvist gillade Bjuvs dragspelares rockiga tongångar, men väntade också på musikkårernas framträdanden. "Man har hört dem marschera under uppväxten, så det sitter i blodet" säger Ingegerd.Bild: Annsofie Wieland
– Innan dess gjorde vi något bara med musikskolan, men nu när det finns ett så stort utbud så samlar vi allt på ett ställe. Det blir en manifestation av Bjuvs musikliv, säger han.
Inhyrd som konferencier för dagen var Glenn Borgkvist, som också sjöng själv när tillfälle gavs. Allt eftersom programmet fortlöpte fylldes parken med 200-300 personer som kom och gick.
Ulf Pettersson arrangerade och Glenn Borgkvist höll ihop programmet.Bild: Annsofie Wieland
När det var dags för Skromberga musikkår att ta ton var det till koreografi av inte mindre än tre grupper med drillutövare, alla flickor i åldrarna 7 till 17 år.
– Vi är ungefär 30 aktiva som framförallt tränar marschdrill. April-maj är vår högsäsong, säger ledaren Jenny Borg.
Bjuvs dragspelsorkester har både rock och schlager på repertoaren.Bild: Annsofie Wieland
Senare på eftermiddagen spelade Bjuvs musikkår, Billesholms musikkår och Bjuv/Helsingborgs mer tävlingsinriktade drillutövare framförde ett program.
De som spelar i kulturskolans Juniororkester har inte spelat så länge på sina instrument.Bild: Annsofie Wieland
Det blev också "stororkester" med ett 60-tal personer från alla de olika musikkårer och ensembler som medverkade under dagen.
– Vi har övat ett par gånger i Varagårdsskolans aula. Det slog nästan lock för öronen, säger Ulf Pettersson.
Felicia, Micke och Madeleine Kristensson från Ekeby gjorde det mesta av sin dag i parken. "Vi ska titta på vår dotter Cecilia som drillar" säger Madeleine.Bild: Annsofie Wieland
Genom att kommentera på HD.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på HD.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på HD.se och HD papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen