Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Andreas Andersson lämnar återbud efter våldsamma kraschen

Efter den våldsamma kraschen på Knutstorp tvingas Andreas Andersson att ställa in nästa STCC-race.” Om det hänt i en vanlig bil skulle det ha blivit ett betydligt värre resultat, säger Furulundsföraren.

Andreas Andersson tvingas ställa in.
140 kilometer i timmen och sedan tvärstopp i ett räcke. Med fyra varv kvar i premiärhelgens andra race kraschade STCC-debutanten Andreas Andersson från Furulund.
25-åringen försökte ta sig om Reuben Kressner på insidan. Då svängde Kressner in framför Andersson och båda bilarna gick med våldsam kraft in i skyddsräcket.
– Det var en rejäl smäll som tog rätt så hårt på såväl mig själv som bilen. Därför måste jag tyvärr stå över helgens race i Finland, säger Andreas Andersson.
Han hade som målsättning att köra på Knutstorp och finska Alastaro och sedan försöka få till ekonomi för en fortsatt satsning. Nu tvingas han skjuta det hela på framtiden.
– Bilen hade vi väl hunnit få klar, men jag sitter här med ett par spruckna revben. Så det är inte bara att hoppa ner i bilen och köra. Dagen efter kändes det som om jag hade träningsverk inne i kroppen.
Tre spruckna revben och ett sträckt muskelfäste i ryggen, vilket innebär att han inte har full rörlighet i vänster axel.
Det hade kunnat vara värre.
– Dataloggen sa ungefär 140 kilometer i timmen när det tog mer eller mindre tvärstopp i räcket.
– Nackskydden vi har är bevisligen en bra investering. Bilen, stolen, bältet. Allt är ganska säkert. Om det hänt i en vanlig personbil skulle det ha blivit ett betydligt värre resultat.
Den materiella smällen lär kosta en bit över 100 000 kronor. Pengar som egentligen inte finns.
– När budgeten redan är ganska ansträngd så gör inte en sådan här sak det lättare.
Efter Alastaro väntar Solvalla och det är dit siktet nu är inställt.
– Det är mycket festivalaktigt runtomkring. Den är kanske viktigare att köra än Alastaro. Det är dit jag får blicka nu. Eftersom vi inte tog några poäng på Knutstorp blir det extra viktigt, säger Andreas Andersson.
Gå till toppen