HIF

HIF-backen tillbaka: ”Jäkligt gött”

Mittbacken Carl Johansson blev inbytt, gjorde sin första A-lagsmatch på över ett år – och bidrog till att HIF besegrade Norrby.
– Jäkligt gött att vara tillbaka, säger han.

Det stod 2–2 på resultattavlan när HIF gjorde ett mittbacksbyte direkt efter paus i hemmamatchen mot Norrby: Frederik Helstrup utgick till förmån för Carl Johansson. Snart 23-årige Johansson gjorde därmed sin första A-lagsmatch sedan den 28 april då han spelade 25 minuter mot AIK i allsvenskan. U21-landslagsmeriterade Johansson stångades när Norrby tryckte på och bidrog till att HIF höll tätt i andra halvlek. Sedermera kunde de fira en viktig 3–2-seger.
– Jäkligt kul att få spela igen, det var längesen sist. Skitkul att vi kunde vinna också, säger Johansson.
Han fortsätter:
– Det har varit väldigt mycket upp och ner. Nu i slutet när jag har varit nära att komma tillbaka har det egentligen varit tuffast, när man känner att man får ont på andra ställen och tänker: "Fan, kommer jag att komma tillbaka?".
På senare tid har Johansson sakta men säkert matchats i U21-laget. Nu kastades han in mitt i en adrenalinfylld tävlingsnerv. Norrby pressade på i slutminuterna, men HIF redde ut stormen.
– De skickade rätt så mycket långa bollar, speciellt i slutet. De hade en stor forward som var stark på huvudet. Ett tag kände man att vi borde kunna kontrollera det mer, men det var jäkligt gött att vi kunde vinna. Det är helt klart saker vi kan göra bättre, framför allt i slutet av matcher. Fast det viktigaste är att vinna, säger han.
Hur mår kroppen just nu?
– Den känns bra. Den är så klart trött, jag har ju inte spelat mycket matcher, men jäkligt gött att vara tillbaka, säger han.
Läs alla artiklar om: Superettan 2017: HIF-Norrby
Gå till toppen