Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Klart: Bröderna Elvenes lånas ut till Oskarshamn

Lucas Elvenes har fått A-lagskontrakt med Rögle och tillsammans med storebror Ludvig kommer han att lånas ut till Oskarshamn kommande säsong. – Det är klart med bägge två, säger sportchefen Anders Carlsson.

Bröderna Elvenes lånast ut till Oskarshamn.
Storebror Ludvig Elvenes, 20 år, har ett år kvar på sitt kontrakt med Rögle, och lillebror Lucas, 17 år har nu också fått ett kontrakt med A-laget. Det är på två år.
Båda lånas ut till Oskarshamn där förre Rögletränaren Björn Hellkvist ska ta hand om dem.
Rögles sportchef Anders Carlsson:
– Vi har gett Lucas Elvenes ett A-lagskontrakt och tanken med honom är att han ska få den istid han behöver på seniornivå och måste spela i de tre första femmorna någonstans för att kunna spela sitt spel.
– Därför tänker vi låna ut honom till Oskarshamn det här året och sen spela hos oss nästa år. Men det kan ju även bli så att han kan spela hos under säsongen, den möjligheten finns.
Lucas Elvenes har skrivit på ett tvåårskontrakt med Rögles A-lag, men lånas ut till Oskarshamn den första säsongen.Bild: ANDERS BJURÖ
Det finns ingen begränsning hur många gånger han kan byta mellan lagen.
– Absolut ingen, men det är inte tanken att han ska bli jojo fram och tillbaka. Han ska få utvecklas i lugn och ro och få spela seniorhockey och få göra det på en hög nivå som allsvenskan är och där tror vi att han kan göra det bra i Oskarshamn. De har en bra organisation, de har en bra tränare i Hellkvist som jag har haft en bra kommunikation med i den här frågan, säger Anders Carlsson.
I den kontakten du har haft med Hellkvist tror du att han kommer att använda honom på tre femmor?
– Det tror jag. Det säger han till mig i alla fall.
Lucas Elvenes debuterade i Rögles A-lag den gångna säsongen och noterades för tolv matcher där, men gjorde inga poäng. Däremot blev det 45 poäng på 41 grundseriematcher med J20-laget.
Ludvig Elvenes inledde 2016–17 med en utlåning i Mora och på 29 matcher där blev det tio poäng. Han hämtades hem och fanns ombytt i 26 matcher, poängen uteblev.
Oskarshamn slutade nia i allsvenskan i våras.
Gå till toppen