Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

ÄFF upp i topp efter lagkaptenens mål

Kalle Björklund är imponerad av sitt eget lag.Bild: AVDO BILKANOVIC
Div. 1 Södra
Oddevold 0 (0)
ÄFF 1 (0)
Lagkaptenen och målvakten. Aaron Jones och Linus Müller. Där är två spelare som utmärkte sig mot Oddevold.
– Lagkaptenen genom att han gör ett bra jobb i försvarshänseende och sen gjorde han ju målet också. Sen är Linus involverad i tre fyra, bra ingripanden, säger ÄFF-tränaren Kalle Björklund.
– Men jag är väldigt imponerad av hela laget. Även om vi gör några försvarsfel kämpar de på och gör jobbet i 90 minuter och de anpassar sig.
I den 32:a minuten sköt Kristoffer Jeppsson i ribban.
I den 36:e minuten gjorde Aaron Jones en tokig hemåtnick som gav Oddevolds Mahmoud Abed-Al-Mouti ett friläge, men det lyckades ÄFF:s målvakt avvärja utan att orsaka straff.
Så i den 49:e minuten fick ÄFF en frispark ute till vänster. Med sin vänsterfot och en utåtskruv på bollen hittade Vladica Zlojutro just Aaron Jones i straffområdet. Han tog ner den med sin vänsterfot och placerade in matchens enda mål.
I slutet svarade Linus Müller för två kanonräddningar och ÄFF därmed upp i topp med endast ett måls marginal ner till lokalkonkurrenten BoIS. Det fina i kråksången är att lagen möts i nästa omgång i ett toppderby.
– Absolut, det blir en höjdare. Vi kommer att bjuda upp där. Vi hoppas det kommer lite folk också, säger Kalle Björklund.
Båda lagen är obesegrade och på förhand är det den tuffaste motståndaren så här långt för ÄFF.
– Det tror jag. Vi är ödmjuka inför alla uppgifter och jag tror vi har en bra möjlighet mot Landskrona också.
Gå till toppen