Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Det lät som under kriget i Somalia”

En kraftig detonation skadade i natt en lägenhet i ett flerfamiljshus på Guldsmedsgatan. Polisen tror att något sprängmedel har använts. En man befann sig i bostaden och sprang ut.

Bild: Läsarbild
Polisen blev nedringd när den kraftiga smällen hördes klockan 02.28.
— Det är något som har detonerat vid en fastighet. Fasaden och ett fönster är skadat, sade Erik Jeppsson, vakthavande befäl i polisregion Syd.
Ingen person kom till skada. Den man som låg och sov sig i lägenheten som skadades sprang ut ur huset. Men flerfamiljshuset ligger i ett tättbebyggt område och smällen var så kraftig att även fönster på andra sidan gatan krossades.
Muhamed Hasan vaknade av den kraftiga smällen.
I en grannlägenhet låg Muhamed Hasan och sov med sin familj. Alla vaknade givetvis av explosionen.
– Det lät som under kriget i Somalia, säger Muhamed Hasan som flydde landet på 90-talet och har bott på Guldsmedsgatan sedan dess.
Han har varit med om både mord och en bilbomb på samma gata.
– Men normalt sett är det lugnt här. Men nu bli man orolig, vi kunde inte somna om i natt. Nu funderar vi på att flytta, säger Muhamed Hasan.
Brottsrubriceringen efter sprängdådet är allmänfarlig ödeläggelse. Om det finns någon hotbild mot någon som bor i huset vet polisen ännu inte.
Explosionen var så kraftig att den pulvriserade tegelstenar runt fönstret.Bild: PETTER ARVIDSON
Polisen vet heller inte än vad det är som har detonerat, men tror att det handlar om någon form av sprängmedel. Det är ingen handgranat.
– Vi vet att det var en kraftig detonation och har blivit skador. Men det är inte klart vad som detonerat, säger Magnus Lörd, inre befäl på Helsingborgspolisen strax efter klockan sju på söndagsmorgonen.
Flera vittnen förhördes under natten och tidigt på söndagsmorgonen var polisens tekniker på plats för att undersöka vad det är som har detonerat.
– Tekniker och bombtekniker är precis färdiga och avspärrningarna är hävda. Nu ska vi komma i kontakt med folk som har något att berätta för oss.
På söndagseftermiddagen fanns ingen misstänkt för dådet. Ett tips gör gällande att gärningsmannen flydde söderut till Traktörsgatan via Sofiebergsvägen där en väntande person på scooter körde dem båda mot Närlunda.
Gå till toppen