Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kö för att fynda på Plantans dag

Klockan tio börjar försäljningen men redan innan är ett 30-tal personer startklara för att handla växter. Plantans dag hos dagliga verksamheten Hälsan lockar alltfler och nu får de snart sitt efterlängtade växthus.

Redan före klockan tio samlades växtsugna för att vara med direkt från start när Hälsan öppnade sin plantskola för att sälja det som odlats fram.Bild: Sven-Erik Svensson

– Det är första gången jag är här, säger Irene Lindberg och visar nöjt fram tre fina hostor, pelargonen och begonian hon plockat åt sig till rena fyndpriset.

Stämningen är på topp och det finns mycket att välja på. Allt från tomatplantor till perenner och högväxt potatis i kruka, dill, 150 pelargoner och annat säljs av i snabb takt ute i trädgården på Ekgatan 14 där dagliga verksamheten Hälsan har sina lokaler. Det är sjunde året som LSS-verksamheten säljer plantor de odlat fram och handledare Mattias Ljunggren har fullt sjå med att hinna ta betalt.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen