Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stora länders invånare oroar sig för klimatet

Många invånare i flera av världens största länder är beredda att göra uppoffringar för att motverka klimatförändringar. Det visar en undersökning från den svenska organisationen Global Challenges Foundation inför veckans G7-möte.

Många amerikaner är beredda att förändra sin levnadsstandard om det kan hindra framtida klimatkatastrofer, som en havsvattenhöjning till följd av smältande isar. Arkivbild.Bild: Natacha Pisarenko/AP/TT
Nästan 90 procent av personerna i undersökningen svarade ja på frågan om de kan tänka sig en sänkt levnadsstandard, samtidigt som 85 procent tycker att FN behöver förändras för att bli bättre på att hantera globala utmaningar. Nästan lika många svarade att de betraktar klimatförändringar som något som riskerar att leda till en världsomfattande katastrof.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen