Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Aktuella frågor

Debattinlägg: ”Gårdsförsäljning av öl och vin är ett önsketänkande, en romantiserande bild av något som inte är möjligt.”

Ett införande av gårdsförsäljning skulle innebära att Sverige förlorar möjligheten att ha kvar Systembolagets detaljhandelsmonopol, skriver Johnny Mostacero och Per Wihlborg, IOGT-NTO.

Inför att Sverige skulle gå med i EU var bevarandet av det statliga alkoholmonopolet en viktig fråga, skriver artikelförfattarna.Bild: Claudio Bresciani / TT
Det är uppseendeväckande att Skånes folkhälsoberedning, som har i uppdrag att skapa förutsättningar för god hälsa och livskvalitet för alla skåningar, säger ja till en affärsidé som sätter folkhälsan och Sveriges förebyggande folkhälsoarbete på spel. Beredningen biföll nyligen en motion från Liberalerna som föreslår att Skåne under tre år utgör ett testdistrikt för gårdsförsäljning av lokalproducerat öl och vin.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen