Släktforskning

Laddat för släktforskardagar

Det drar ihop sig till Släktforskardagarna i Halmstad. Visserligen är arrangemanget inte förrän lördagen och söndagen den 26 och 27 augusti – men just nu planeras det för fullt.

Hallands Släktforskarförening laddar för Släktforskardagarna i Halmstad den 26–27 augusti, från vänster: Elisabeth Fagerberg, Lars-Gunnar Svensson, Ulf Josefsson och Inger Gärdfors.Bild: PRIVAT
– Vi är väl förberedda, allt känns jättebra. Det är bara finjusteringar kvar, säger Inger Gärdfors, som är ordförande i Hallands släktforskarförening.
För många är detta sommarens höjdpunkt, eller åtminstone en god avslutning på sommaren.
Den som kommer till Halmstad Arena får uppleva ett späckat program. Det blir 33 föreläsningar. Här kommer det även att finnas mer än 100 utställare.
– Vi hade en stor genomgång under tisdagen och allt känns mycket positivt, säger Inger Gärdfors.
Hallands släktforskarförening kommer också att ha en egen utställningsmonter under Släktforskardagarna.
– Där kommer vi att erbjuda hjälp med släktforskning i tre generationer. Det lär locka många besökare, säger Inger Gärdfors.
Släktforskardagarna 2017 arrangeras av Hallands släktforskarförening i samarbete med Sveriges släktforskarförbund och med Arkiv Digital som huvudsponsor. Temat för året är ”Vägar till västerhavet”.
Allt inför Släktforskardagarna finns på hemsidan (sfd2017.se) där det även finns en film om hur det kan vara att släktforska. Filmen är elva minuter och gjord av Kathinka Lindhe, en av medlemmarna i arbetsgruppen för Släktforskardagarna.
– Se den gärna, den är mycket rolig, säger Kathinka Lindhe.
Gå till toppen