Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Våldtäktsman misstänks för nya grova sexbrott

En 38-årig man, tidigare dömd till långa fängelsestraff för grova sexbrott, misstänks åter för flera våldtäkter. Mannen har begärts häktad i sin frånvaro, rapporterar Nerikes Allehanda.

En tidigare dömd våldtäktsman man har begärts häktad i sin frånvaro, misstänkt för fyra grova våldtäkter. Arkivbild.Bild: Anders Wiklund/TT
Åklagaren Christine Chi är förtegen om fallet och vill exempelvis inte säga om det rör sig om ett eller flera offer. 38-åringen har enligt häktningsframställan begått fyra grova våldtäkter under tre dagar, mellan den 17 och 19 maj. Han misstänks också för olaga frihetsberövande.
– Det finns en koppling till Örebro, men utredningen är i ett sådant skede att jag inte kan säga mer än så, säger hon till NA.
Under en 16 timmar lång mardrömsresa i bil mellan Hultsfred och Linköping i mars 2009 våldtog 38-åringen två 17-åriga flickor flera gånger. Mannen, som medgav det mesta han åtalats för, sade att han funderade på att döda flickorna för att bli dömd till livstids fängelse eftersom han inte klarade att leva i frihet. Hovrätten dömde honom till åtta års fängelse.
2003 fälldes mannen för bland annat grov våldtäkt och sexuellt utnyttjande av minderårig. Domen blev då sju års fängelse.
Gå till toppen