Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Tusen hårda sportare bjöd helsingborgarna på svettig action

Årets Action Run samlade nära tusen deltagare som i högt tempo tog sig över och under 35 riktigt utmanande hinder i Helsingborgs city. Det var både genom eld och vatten.

Här går Krister Sellman från Malmö i mål på 45,51 minuter.Bild: Tom Wall
Svettiga och taggade kämpade de på bland helgstrosande helsingborgare som njöt av värmen.
–Jättekul men jobbigt, sammanfattade Erika Bylund från Helsingborg när hon gått i mål.
–Löpningen var svårast men det var så skönt att doppa sig.
Läs också Bildextra från Action Run i Helsingborg
Fredrik Novak var också glad och nöjd efter att ha kommit i mål.
–Det blev extra roligt när det är sånt här väder. Jobbigast var att krypa under alla hinder, säger han.
Så ni ställer gärna upp fler gånger?
–Absolut, svarar båda med eftertryck.
Eldfängd start.Bild: Tom Wall
Förra årets premiär av Action Run i Helsingborg lockade 700, i år kom drygt 900 som kunde välja mellan en slinga på fem eller åtta kilometer.
Vann gjorde Krister Sellman från Malmö på 45,51 minuter. Han är van vid den här typen av utmaningar, har varit med i VM i OCR och ställer upp på liknande kraftprestationer runt om i Europa. Men det här var första gången i Helsingborg.
–Det är ovanligt att tävla inne i en stad och det var kul. Sen fanns det en del riktigt jobbiga hinder, som att krypa under nät. Här fick man nästan lyfta nätet för att komma fram.
Första utmaningen för deltagarna kom redan vid starten på Gröningen där det gällde att hoppa över eld. Släpa bildäck på Tropical beach, ta sig fram på ett helt hav av guppande bilringar i Norra hamnen, klättra uppför ramper, nerför ramper – längs vägen mötte ständigt nya utmaningar.
Upp och ner genom nät och över tuffa hinder.Bild: Tom Wall
Starten gick i etapper med början klockan 12. Fyra timmar senare hade även de som startat sist gått i mål.
–Tanken med att vara inne i city är att 40 procent kommer utifrån. Och det är kul att visa upp stan. Vi drar ju slingan upp till Kärnan till exempel för att det ska bli en upplevelse för alla, säger arrangören Tomas Ahremark.
Stämningen var på topp och de flesta som sprang såg definitivt mer glada än plågade ut. När startern skickade iväg ett nytt gäng vid halvtvå-tiden fick han syn på en tjej han sett tidigare under dagen.
–Ja, jag springer åtta kilometer för andra gången nu, sa hon och såg riktigt taggad och inte det minsta trött ut.
Gå till toppen