Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Helsingborgsdebut för Tobias Borvins band

Skådespelaren från Helsingborgs stadsteater har också en musikkarriär. Nu är det dags för bandet Suspekt att spela på Rockbåten.

Suspekt.Bild: Maria Rönn
Tobias Borvin är mest känd skådespelare i den fasta ensemblen vid Helsingborgs stadsteater. Teaterpubliken har bland annat kunnat se honom i "Pelle Erövraren", "Den enfaldige mördaren", "Farmor och vår Herre", "Ett dockhem" och kommande säsong är han med i "Romeo & Julia", "Anna och Mats bor inte här längre" och "Figaros bröllop".
Men han är också rockmusiker i bandet Suspekt, som i början av året gav ut albumet "Inte den som är den". Tobias Borvin startade bandet med några kompisar för många år sedan i gamla hemstaden Uddevalla.
Efter att bandet legat i träda i flera år knöt man kontakt igen för några år sedan. Dessutom fick bandet en ny medlem i P-O Nilsson, välkänd musiker i Helsingborg.
Förutom albumet har det nu också blivit några gig för Suspekt. Och den 16 juni är det dags för debut på hemmaplan i Helsingborg. På Rockbåten.
– Det är jag jätteglad för. Det var P-O som ordnade giget. Jag har själv varit på konserter på Rockbåten och gillar verkligen stället. Det har riktig rockklubbskänsla, säger Tobias Borvin.
Han utlovar ett långt set. Bandet kommer bland annat att spela alla låtar från "Inte den som är den". Förutom Tobias Borvin och P-O Nilsson kommer även Peter Scherman, Mathias Munk, Jonas Aronsson och Lars Elf
Plattan fick för övrigt en fin recension i ansedda Sweden Rock Magazine.
– Jag var så nervös. Jag har ju prenumererat på tidningen i många år och hade fått reda på att de skulle recensera plattan. När jag läste recensionen och såg betyget skrek jag rakt ut. Det var en fantastisk känsla, säger Tobias Borvin.
Debuten har gett mersmak.
– Tanken är att vi ska börja spela in en ny platta i höst. Sen får vi se hur lång tid det tar. Den första tog ju ett år att göra, säger Tobias Borvin.
Gå till toppen