Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kökspersonalen har ingen aning om vad de ska göra efter sommaren

För två veckor sedan fick de anställda i sjukhusköket veta att sjukhusmaten ska köpas upp från extern leverantör. Det innebär en besparing på uppskattningsvis 21,7 miljoner under ombyggnadstiden. Personalen, som inte vet vad de ska göra de närmaste fem åren, är mycket orolig.

De anställda på sjukhusköket i Helsingborg är väldigt osäkra inför framtiden. Många av dem undrar vad som ska hända om fem år, när det nya köket är byggt. Tills dess räknar de med att få vikariera på olika platser.Bild: Tom Wall
Semestertider närmar sig med stormsteg, men de runt 50 anställda i sjukhusets kök vet inte vad de närmaste fem åren kommer att innebära för dem. Den 1 oktober stängs sjukhusköket och kall mat ska hämtas från extern leverantör. All personal ska omplaceras – totalt motsvarande 43 heltidstjänster.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen