Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Klart: Ted Brithén återvänder till Rögle

Rögle har lyckats med sin drömvärvning. Den nyblivne guldhjälten Ted Brithén vänder hem och blir den efterlängtade förstecentern.

Ted Brithén tog guld med HV71 och nu är det helt klart att han vänder hemåt och spelar för Rögle i två år.Bild: PETTER ARVIDSON
Under tisdagen kunde HD-Sporten avslöja att den 26-årige Röglefostrade centern bestämt sig för en comeback i moderklubben, och att kontraktet skulle gälla över mer än en säsong.
Nu har Rögle bekräftat uppgifterna.
Ted Brithén har skrivit på för två år.
– Rögle är min moderklubb och det är hemma för mig. Klubben är inne på en spännande resa och den vill jag vara delaktig i och hjälpa klubben att nå fler framgångar, säger Ted Brithén på klubbens webbplats.
Läs också Ted Brithén: ”Ska bli jäkligt kul att komma hem igen”
Den pålitlige lagspelaren lämnade Rögle efter degraderingen 2013. Under de fyra säsongerna i HV71 upplevde Ted Brithén allt på. Han blev lagkapten. Han blev landslagsspelare. Han har spelat Champions Hockey League. Han tvingades genomgå en tuff skadetid säsongen 2015-16.
Och som juvelen, som kronan på verket, den 29 april 2017, blev han svensk mästare och fick lyfta pokalen i Kinnarps Arena efter en storslagen sjumatchserie med Brynäs och förlängning i den sista avgörande matchen.
Det perfekta slutet på säsongen. Det perfekta slutet på finalen. Det perfekta slutet på sejouren i HV71.
Ett dygn av firande hade gått när HD pratade med Ted Brithén och då sa han bland annat:
”Alltså, Rögle är alltid hemma, det är inget snack om det. Det är min moderklubb och jag älskar den föreningen. Sen är jag ändå 26 år och jag får se lite vad som finns därute.”
Många har velat ha Ted Brithéns namnteckning. Rögle lyckades få den. Den stora frågan är vilken utmaning han kan finna hemma i Ängelholm.
Rögles sportchef Anders "Masken” Carlsson är nöjd med det senaste tillskottet i truppen:
– Ted är en jätteduktig hockeyspelare, han är klok och tar bra beslut, han är stark med puck, används i alla spelformer och kan spela många minuter. Han kommer att få en ledande roll hos oss, säger Carlsson på Rögles webbplats.
Gå till toppen