Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Morgonmöte med författare i Höganäs

På fredag morgon kommer författaren Gunnar Wetterberg till Höganäs och berättar om andra delen i sin trilogi om Skånes historia.

Lite morgontidig gäller det att vara om man vill möta Gunnar Wetterberg - å andra sidan ingår frukost i biljetten hos Höganäs bokhandel & cappuccino. Nu handlar det om Skåne som brännpunkt för adelsväldets maktanspråk och böndernas uppror och i andra delen står Skåne mitt i kampen om herraväldet i Norden, från Margareta till Karl XII.
Band ett i trilogin "Skånes historia" kom ut förra året, tredje och sista delen kommer 2017. Men nu gäller det andra delen om ett Skåne som snabbt påverkats av strömningar ute i Europa, samtidigt som det strategiska läget även gjort området utsatt och omstritt.
Gunnar Wetterberg, historiker och författare är ursprungligen diplomat. Han är hedersdoktor vid humanistiska fakulteten vid Lunds universitet och ledamot av Kungliga Vetenskapsakademien och Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien. För sin biografi "Axel Oxenstierna – makten och klokskapen" tilldelades han 2008 Hertig Karls Pris och Kunskapspriset.
Klockan 8.30 fredag morgon i Höganäs är det Skåne som står i fokus.
Gå till toppen