Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Rögle

Rögles sportchef: ”Intensiva samtal förs”

Anders "Masken" Carlsson har fixat den första av tre spetsar: Ted Brithén. Målvakt och ytterforward återstår. – Det är ganska långt fram där också. Intensiva samtal förs, säger Rögles sportchef.

Anders Carlsson tycker det känns jättebra att ha fått in Ted Brithén.
Efter att ha gått bom på Daniel Zaar prickade Anders Carlsson rätt med centern Ted Brithén.
– Han har varit vårt förstaval på den positionen så det känns jättebra att vi fick in honom, säger sportchef Carlsson.
Det tog sin tid innan det gick att bocka av en av de tre spetsvärvningarna och Anders Carlsson berättar vad som vägde över till Rögles fördel.
– Jag tror det berodde mycket på att Ted var väldigt sugen på att flytta hem. Hade han inte varit det hade det inte gått. Han brinner verkligen för att komma hem till Rögle och spela.
Har han fått indikationer på vilka de övriga spetsspelarna kommer att bli innan han skrev på?
– Nej, inte alls. Han tyckte att vi hade ett intressant lag från början. Det var inget krav på någonting över huvud taget, utan det är mer att han skulle gå på magkänslan. Han var väldigt, väldigt positiv när jag pratade med honom i går (onsdag).
Vad ser du att ni får i Ted Brithén nu jämfört med när han lämnade?
– Det är en väldigt bra hockeyspelare, en tvåvägscenter som kan användas i fem mot fem, fem mot fyra, fem mot tre, fyra mot fem, tre mot fem. Han är väldigt klok på isen och har bra storlek och är stark. Han var i landslaget för två år sen och jag tycker att det måste vara målet för honom att komma dit igen. Jag tror att det finns stora möjligheter att han gör det.
Fler spelare ska in i Rögletruppen innan lagbygget är komplett. HD-Sporten har bland annat skrivit om André Petersson och Juhamatti Aaltonen.
Vem är ni närmast med att presentera – målvakten eller ytterforwarden?
– Jag tror nog att det blir ytterforwarden, den ligger vi lite närmare.
Det har kommit fram att Brynäs förre guldmålvakt Niklas Svedberg lär dumpas av sitt KHL-lag Salavat Julajev.
Är det ett namn som är aktuellt för Rögle?
– Alla bra målvakter som inte har sajnat är intressanta för oss och vi har en ganska gedigen lista på målvakter. Det är det svar du får där, säger Anders Carlsson.
Gå till toppen