Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Höganäs studenter firade i allra bästa väder

Första klassen ut från Kullagymnasiet var snabba - så snabba att nån tappade sin studentmössa men den plockades snabbt upp igen.

Snacka om glädjefnatt. De färska studenterna hade mycket spring i benen.Bild: Tom Wall
På fem minuter var Höganäs alla sju studentklasser ute, de sprang, de sjöng och de stimmade glatt. På kullarna hade familjerna samlats och de stod tätt. Stämningen var förstås på topp.
Full fart framåt och rakt in i framtiden.Bild: Tom Wall
– Härligt!
Så sammanfattade Olivia Persson läget och hon talade definitivt för alla nybakade.
Först ut var SA3C och det var de extra stolta över för här tävlar klasserna om att få mest poäng för att vara de som springer ut först.
– Det är väldigt viktigt och det enda som spelar nån roll. Men vi fick verkligen kämpa. Det var väldigt jämnt, sa Fredrik Ranby.
Men annat var också väldigt viktigt...
– Nu ska vi bara fira och ha kul hela dan, sa Fredrik också.
Studenterna fick en stund för sig själva innan alla kom ner från kullarna med plakat och blommor. Sen var det dags för det stora kramkalaset.
Dubbel glädje för mamma när syskonen Saif och Maryam Almalika tog studenten samma dag.Bild: Tom Wall
Dubbel studentglädje var det för Faten Khalaf som fick ta emot två studenter den här dagen och grät en skvätt när hon kramade om dottern Maryam Almalika, 19, och sonen Saif, 21, som båda gått handelsprogrammet.
– Det här är jättekul, sa Maryam.
– Det är klart det blir lite mer firande nu. Det är ju både jag och min syster som tagit studenten, sa Saif.
Många trängdes för att få gratta men här är ungdomarna fortfarande i sin alldeles egna studentbubbla.Bild: Tom Wall
Frida Rönn såg lycklig och glad ut.
– Vi har pratat om detta sen ettan. Nu känns det som att det gått två dagar sen vi började på gymnasiet, sa hon samtidigt som en kompis hängde på henne ännu en blomma.
– Allt har gått så snabbt fast man hunnit med så mycket de här åren. Nu ska vi träffa släkten och så ses vi med kompisarna ikväll. Få se om vi firar här eller i Helsingborg.
Sen gav sig alla iväg efter lastbilen som körde sakta mot Hamnplan, fyllde studentflaken och körde runt på stan. Det blev många varv.
Till och med konstverket tog studenten den här dagen och första klassen ut sprang ett varv runt det.Bild: Tom Wall
Gå till toppen