Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nu har de börjat sitt studentfirande

I Tivolihuset vid halv tio är första stora samlingen för årets studenter. När mössorna åker på kommer dagens första jubel. Och det lär bli fler.

Studenterna på Kullagymnasiet tar på sig sina studentmössor på Tivolihuset. På första raden William Wulff, Erik Adling Tufvesson och jublande Alexander Mandersson.Bild: Anders Malmberg
Stämningen är förstås hög från start och förväntningarna uppskruvade. Efter tre år på Kullagymnasiet väntar Livet.
– Det ska bli så skönt att lämna den här fyrkantiga boxen och bli fri, säger Linnea Larsson, Handelsprogrammet och biter i en jordgubbe.
– Jag ska köra all in idag. En sån här sak händer bara en gång i livet.
"Jag ska köra all in idag", säger Linnea Larsson, mitt i bilden.Bild: Anders Malmberg

De kommer uppför backen mot Tivolihuset i grupper efter en första frukost hos någon klasskompis. Nån enstaka visselpipa hörs redan. Några tjejer kollar varandras klänningar och fotar.

– Det här blir spännande. Bara det inte regnar idag, säger Tova Forslund.
– Ja, det ska bli så kul, säger Johanna Andersson.
Tova Forslund, Adrian Kaczmarek och Johanna Andersson utanför Tivolihuset.Bild: Anders Malmberg
De två kommer tillsammans med Adrian Kaczmarek. Johanna har fått en bricka på bröstet med texten "Klassens mamma", för att hon är så bra på att ta hand om alla. Tova Forslund har utsetts till "Klassens skämtare". och Adrian Kaczmarek till "Gossip girl". För att han alltid är först med allt skvaller.
– Det stämmer nog, säger han själv.
Lärare och personal sjöng studentsången tillsammans med eleverna.Bild: Anders Malmberg
De tre som gått Samhälle-beteendeprogrammet har redan planerna klara inför hösten. Tova sticker till Jönköping för att bli grundlärare, Johanna till Halmstad för studier till förskollärare i Halmstad och Adrian har valt Polishögskolan.
Inne i Tivolihuset åker de vita mössorna på efter ett mycket kort tal av rektor Kenneth Svensson. Eller rättare sagt - först måste alla ta av sig dem för att sen räkna ner och högtidligt sätta på dem igen.
Sen kommer jublet, det är visselpipor och superstämning.
Dags för fotografering av studenterna på El- och energiprogrammet.Bild: Anders Malmberg
Efter det klassvis fotografering . Markus Johansson ställer upp sig utomhus tillsammans med klasskamraterna på El- och energiprogrammet. Där har häften av klassen redan jobb när de går ut. En av dem är Markus.
– Det känns fint. Sköter man bara sin praktik brukar det gå bra.
Men den här dagen och kvällen är det fest som gäller. Klockan 14 är det dags att springa ut från Kullagymnasiet. För alltid.
På Tivolihuset bjöds studenterna på jordgubbar och ostfrallor.Bild: Anders Malmberg
Gå till toppen