Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Linderoth fick jubla på hemmaplan

Per Linderoth upplevde en av sina bästa travdagar när han vann Jämtlands stora pris med Västerbo Highflyger. Jublet var enormt efter V75-6 när han klev in i vinnarcirkeln. – Att som Östersundspojk få vinna det här loppet smäller väldigt högt, sade han.

Västerbo Highflyer, som tränas av Daniel Redén, ledde loppet från start till mål. Det såg att bli en riktig kamp mot Mosaique Face som låg utvändigt. Men Adrians Kolgjinis häst galopperade i sista kurvan och då kunde Linderoth vinna enkelt med den nioårige fuxen.
– Jag är otroligt glad över att jag fick chansen att köra Västerbo Highflyer och det är förstås jättestort att få vinna på sin gamla hemmabana. Är faktiskt lite tagen efter segern, det är många jag känner i publiken, sade Linderoth.
Stor glädje hos Linderoth och Redén.
Depp och besvikelse hos Adrian Kolgjini.
– Linderoths häst bröt ut lite i sista kurvan och när jag skulle korrigera Mosaique Face blev det galopp. Jag är hundra procent säker på att jag hade vunnit loppet annars, sade Kolgjini.
Per Linderoth, 37, är född och uppvuxen i Östersund. Pappa Bertli var proffstränare på banan och Per var ofta med i stallet redan som liten.
Efter att bland annat ha arbetat hos Åke Svanstedt blev Lindroth proffs på Östersundstravet. Men det gick rätt så trögt i början och efter bara några år flyttade han till Bergsåker. Han köpte Mellangård, där Åke Svanstedt varit tränare, och framgångarna kom.
Hästantalet växte snabbt från 20 till 45 hästar i stallet.
2013 kom den största framgången när han vann Stochampionatet på Axevalla med Blended Scotch.
– Den segern är min största hittills eftersom det är något extra att vinna med en egentränad häst. Men den här segern är klar tvåa på listan, sade Linderoth och njöt av jublet som inte ville ta slut.
Amatörtränaren Magnus Träff har sex hästar i stallet. Två av dem vann på V75 i Östersund.
Kaj Widell brukar köra hästarna men var avstängd. Erik Adielsson fick chansen och styrde in båda till enkla segrar.
Survival Kit kördes till ledningen i första kurvan och var sedan ensam på plan.
Queer Fish gjorde åter ett grymt lopp då han rundade till seger i V75-5. Segertiden nya rekordet 1.10,8 över kort distans.
– Han är helt enorm. Hästen funkar perfekt nu, han mår väldigt bra och han får visa vad han går för. Det här blir svårt att smälta, sade Magnus Träff efter V75-dubbeln.
Gå till toppen