Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Anders Carlsson: ”Känns jättebra att få in Juhamatti”

Den finske landslagsstjärnan Juhamatti Aaltonen är klar för Rögle. –Det är en fantastiskt duktig hockeyspelare, säger Rögles sportchef Anders Carlsson.

Juhamatti Aaltonen är klar för ett år i Rögle.
Under tidig söndag kväll avslöjade HD-sporten att Juhamatti Aaltonen var klar för Rögle. Någon timme senare gick också Rögle ut med det på deras hemsida.
Därmed återförenas han också med Ted Brithén som ju nyligen presenterades av Rögle. De båda spelade ihop under säsongen 2012-13 när Juhamatti Aaltonen värvades in för att hjälpa Rögle att rädda kontraktet.
– Det var väldigt kul och lärorikt på samma gång. Jag var väldigt ung och man fick verkligen se på hans skicklighetsnivå vad som krävdes för att bli riktigt bra, säger Ted Brithén.
Och han är riktigt nöjd med att Rögle hämtat inte stjärnfinnen.
– Det är fantastiskt, det är en riktig show att se honom spela hockey. Det ska bli riktigt roligt att få ha honom att spela med på isen igen, säger Ted Brithén.
Det alla grönvita supportrar kom att få se var en underhållare av stora mått. Med sin bländande skridskoåkning och teknik kunde han snurra upp vilka motståndare som helst. När han ville. Det såg dock inte alltid ut som att han ville.
Hur ser du på att få honom att tagga igång varje match?
–Jag förstår frågan och förstår också att du ställer den. Man har höga krav på spelare utav toppkvalitet. De vill man ska vara bra i varje match och leverera hela tiden. Det gör inte alla spelare, det gör inte ens Zlatan. Man är lite naiv om man tror att det blir så. Däremot ska man se till att de har ett engagemang varje match, det kan man kräva av alla, säger Anders Carlsson.
32-årige Juhamatti Aaltonen har skrivit på för ett år.
– Jag såg honom i VM och han säger att han har haft en lite tyngre säsong, men ändå vann han skytteligan i sitt lag i Helsingfors ganska överlägset. Han var ju ändå med i det finska A-landslaget i VM så så dålig kan han inte vara... Nä, det är jätteduktig hockeyspelare och kan man sätta honom med folk han kan leka med kommer vi få ut mycket av honom.
– Sen är han ju en rightare i en position i power play på vår vänstersida som gör att han är viktig där också. Det känns jättebra att få in Juhamatti.
Juhamatti Aaltonen testar Henrik Lundqvist i VM-semifinalen nyligen.Bild: JOEL MARKLUND
När han var här förra gången slutade Sverigeäventyret med att Rögle åkte ur SHL och då vände Aaltonen hem till Finland. Det blev Kärpät, därefter Jokerit i KHL och senast Helsingfors i den finska ligan.
Har det varit svårt att locka tillbaka honom hit?
– Nä, det har det verkligen inte varit. Det första han sa var ”Ja, Rögle kan jag mycket väl tänka mig, jag trivdes jättebra”, svarar Anders ”Masken ” Carlsson.
Värvningen av Juhamatti Aaltonen gör att spetsvärvningen på ytterforwardspositionen är klar.
Betyder det att André Petersson är helt avskriven?
– Alltså, vi tittar för fullt och om det händer något mer får vi se. I dagsläget ska det mycket till. Jag tror inte att han kommer att spela i SHL. Skulle han vilja spela här är han intressant för oss, säger Anders Carlsson.
JUHAMATTI AALTONEN
Ålder: 32 år.
Klubbfattning: Rightare.
Position: Ytterforward.
Klubbar: Kärpät, Pelicans, Metallurg Magnitogorsk (KHL), Rögle, Kärpät, Jokerit (KHL), HIFK.
Antal SHL-matcher: 42 ( 31 poäng fördelade på tolv mål och nitton assister).
Antal A-landskamper (Finland): 51.
Meriter: VM-guld, OS-brons, fyra ligatitlar i Finland.
Aktuell: Återvänder till Rögle och har skrivit på för ett år.
Gå till toppen