Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Bröderna Sandin klara för Rögle

Sporten avslöjade i förra veckan att Rögle var ute eter brödraduon Linus och Rasmus Sandin. Nu bekräftar klubben att Uppsalasönerna skrivit på.

Linus och Rasmus Sandin har skrivit på för Rögle. (Arkivfoto)Bild: Bildbyrån
Fostrade i Uppsala och sedan Modo innan de gick skilda vägar. Nu återförenas bröderna Linus och Rasmus Sandin i Rögle.
Storebror Linus Sandin, 21, ansluter från Almtuna samtidigt som lillebror Rasmus, 17, flyttar söderut från Brynäs som han har tillhört de två senaste säsongerna.
– Den här värvningen ska ses på sikt även om jag är ganska övertygad om att storebror Linus kan gå in och ta en roll redan i vinter. Vi är mycket nöjda med att få hit båda killarna till vår organisation, säger Rögles sportchef Anders Carlsson i ett pressmeddelande.
Duon kommer från Uppsala och fostrades i Gimo och Almtuna innan bägge gick vidare till Modo.
– Linus är en välväxt ytterforward, högerskytt, som trots att han bara är 21 år har gjort två säsonger i allsvenskan och producerade riktigt bra i Almtuna den senaste säsongen, säger Anders Carlsson.
Den 17-årige backen Rasmus Sandin är en stor talang som säsongen 2015/16 gick över till Brynäs och den gångna säsongen var han lagkapten i det svenska U17-landslaget i VM.
Trots sina blott 17 år gjorde Rasmus Sandin 18 poäng på 36 matcher i J20 Superelit och han spås kunna väljas högt NHL-draften nästa sommar.
– Rasmus rankas som en av landets två-tre största talanger i sin ålder. Rasmus Dahlin i Frölunda är etta. Rasmus har alla förutsättningar att bli en mycket bra back på hög nivå, säger Anders Carlsson

Fakta

Linus Sandin
Född: 19 maj 1996 i Uppsala.
Längd/vikt: 184 cm/92 kg.
Position: Forward.
Skjuter: Höger.
• Rasmus Sandin
Född: 7 mars 2000 i Uppsala.
Längd/vikt: 181 cm/83 kg.
Position: Back.
Skjuter: Vänster.
Gå till toppen