Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Linus Sandin: ”Redo att anta utmaningen”

Bröderna Linus och Rasmus Sandin är klara för Rögle.
– Det känns som att Rögle har något väldigt spännande på gång och verkligen är på uppgång, säger Linus.
– Jag vill ha lite högre mål som jag kan jobba efter så målet är såklart att försöka slå sig in i laget, säger Rasmus.

Linus Sandin spelade i Almtuna den gångna säsongen. De kommande två åren ska han och lillebror Rasmus spela i Rögle.
När HD når Linus och Rasmus Sandin har de avverkat en golfrunda hemma i Uppsala, på Edenhof GK. Storebror Linus är den bättre av de två.
–Den får jag ge brorsan, han ligger snäppet före mig. Jag har inte spelat så länge och så jag ligger runt 20 [i handicap] och brorsan ner mot 9, säger Rasmus.
De är Rögletruppens två senaste tillskott.
– Det känns fantastiskt roligt. Vi har alltid snackat om att vi vill spela med varandra och förhoppningsvis kommer det att bli så, säger Linus.
– Det är fantastiskt kul. Vi har faktiskt aldrig spelat tillsammans förut. Vi har bara tränat med varandra, men aldrig spelat någon match. Det hade varit grymt häftigt att få spela med brorsan och det var en del till varför jag tog beslutet att gå till Rögle, säger Rasmus.
Här krävs en förklaring. Ja, de båda var i Modos organisation samtidigt, men de spelade logiskt i olika juniorlag. Ja, de har skrivit på ett tvåårskontrakt med Rögle, men det är ju fortfarande så att båda måste ta plats i A-laget för att Sandinarnas dröm ska bli verklighet.
Så vad är det då Rögles sportchef Anders Carlsson har fiskat in i håven den här gången?
Siffermässigt svarade 21-årige Linus för 31 poäng på 51 matcher med Almtuna i allsvenskan, och 17-årige Rasmus för 18 poäng på 36 matcher i Brynäs J20-lag förra säsongen.
– Första tio, tolv matcherna var inte så bra, sen efter det hade jag en ganska stabil säsong med ganska många bra matcher, säger Linus.
– Den var lite upp och ner. Jag hade några perioder som var lite sådär, men landslagsturneringarna har gått väldigt bra. Det har varit en lärorik säsong, säger Rasmus.
Det vill säga U17-landslaget. Där var han lagkapten när Sverige vann UVM i vintras.
De får beskriva varandras spelartyper.
– Han är en tvåvägsback som är bra i båda zonerna. Otroligt passningsskicklig och inte heller blyg för att gå in i närkamperna, säger Linus.
– Han är en stor spelare. Han är skicklig med puck och har ett bra avslut. När han använder det så kan det skickas in några puckar i nätet, säger Rasmus.
Är du mer av en powerforward än en sniper eller tvärtom?
– Det var en bra fråga. Det är hur situationen uppstår. Kommer läget att jag behöver smälla gör jag det och tvärtom, svarar Linus.
Ingen av dem har spelat i SHL.
– Det är nästa steg i karriären att ta och jag känner mig redo att anta den utmaningen och ser verkligen fram mot det, säger Linus.
I Rasmus fall är det mer oklart om det är i A-laget eller J20-laget han kommer att spela till en början.
– Själv har jag ingen jätteaning utan det enda jag vill är att spela så mycket och så bra hockey som möjligt.
– Det känns som att Rögle har något väldigt spännande på gång och är verkligen på uppgång. Jag vill vara med på den här resan som det känns som att Rögle kommer att göra. Det är en av anledningarna till varför jag valde att skriva på, säger Linus.

Linus Sandin

Född: 21 år.
Längd/vikt: 184 cm/92 kg.
Position: Ytterforward.
Skjuter: Höger.
Moderklubb: Gimo.
Övriga klubbar: Modo (J18 och J20), Mora, Almtuna.
Aktuell; Har skrivit på för två år med Rögle.

Rasmus Sandin

Född: 17 år.
Längd/vikt: 181 cm/83 kg.
Position: Back.
Skjuter: Vänster.
Moderklubb: Gimo.
Övriga klubbar: Modo (U16), Almtuna (U16, J18), Modo (J18), Brynäs (J18, J20).
Aktuell; Har skrivit på för två år med Rögle.
Gå till toppen