Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Landskrona

Min mening: Har cyklarna någon plats när parkeringen byggs om?

Har ni tänkt på cyklarna? undrar insändarskribenten.

I HD/Landskrona Posten måndag 12/6 redogörs bl. a. för hur man ska bygga om City-Gross parkering i Landskrona – för bilar! Cyklarna då, vart ska dom ta vägen? På City-Gross parkering finns ett liten, trång och svårtillgänglig parkering för cyklar vilket medför att cyklar står lite överallt. I artikeln redogörs också för allt annat man gör i Centrum/Öster men tydligen ingen förbättring för cyklister?
Landskrona har en hel del fantastiska och fina cykelbanor men tyvärr knyts dom inte ihop så man kan cykla över hela stan och väldigt svårt i Centrum. På Storgatan finns det endast möjlighet att cykla på trottoarerna för cykelbanan tar slut eller börjar vid Museet! Problem nu på sommaren när restaurangerna tar upp det mesta av trottoarerna.
Föreningsgatan har cykelbana en bit men sen får det bli trottoar för att ge sig ut på den biltäta Föreningsgatan låter sig inte göras. Ödmanssonsgatan är en gata som är ”Buskul” att köra bil fort fort! Cyklister bör hålla sig undan, kanske till trottoaren. En cykelbana som är fantastiskt fin är längs Strandvägen och Erikstorpsvägen MEN slutar (inte ens på en trottoar) utan rakt ut i en trafikerad rondell!
Nu tänker ni såklart att på trottoaren får man inte cykla, klart man inte får men ”nöden har ingen lag” Hur tänker man att Landskrona ska kunna vara en cykelstad när man inte knyter ihop cykelstråken och gör det möjligt att cykla över hela stan?
Gun-Britt Lagerkvist
Gå till toppen