Dygnet runt

Hollywoodprofiler gör tv-serie i USA av hyllat Malmöspel

Malmöbolaget Tarsier Studios hyllade spel "Little nightmares" ska bli tv-serie i USA, avslöjar Hollywood Reporter. Bakom satsningen står de två filmbröderna Russo och regissören bakom "Nightmare before christmas".

Filmmakarbröderna Anthony och Joe Russo ska göra tv av det Malmöproducerade tv-spelet "Little nightmares". Arkivbild.Bild: Joel Ryan/AP/TT
På Bergsgatan i Malmö sitter spelstudion Tarsier Studio som tidigare i år släppte det omtalade spelet "Little nightmares". Nu är det klart att spelet ska ta klivet över till tv-rutan med hjälp av bröderna Anthony och Joe Russo ("Captain America: Civil war", "Avengers: Infinity war") och "Nightmare before christmas"-regissören Henry Selick, skriver The Hollywood Reporter.
Bröderna Russo köpte tv-rättigheterna till spelet när det fortfarande var i utvecklingsstadiet och kommer att producera serien medan Selick ska regissera piloten och eventuella övriga avsnitt.
"Little nightmares", som släpptes tidigare i år, är ett skräckspel inspirerat av barns mardrömmar. I centrum står den lilla flickan Six som vaknar upp i en mystisk farkost långt ute till havs.
Anthony och Joe Russo har gjort sig ett namn i Hollywood efter att ha skapat piloten till den hyllade tv-serien ”Arrested Development”, komedifilmen ”Du, jag och Dupree”, två ”Captain America”-filmer samt tv-serier som ”Community” och ”What about Brian”.
Henry Selick är mannen bakom filmer som ”The Nightmare before christmas”, ”James och jättepersikan” och ”Coraline och spegelns hemlighet”.
Läs mer om "Little nightmares" och Tarsier Studios här.
Håll koll på Malmös spelliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Gå till toppen