Dygnet runt

Hx gör en satsning på e-sport – och inviger ny dansbandsscen

Ett e-sportcenter på mötesplats Kalifornia och en dansbandsscen på Mäster Palms plats är två av årets nyheter på Hx-festivalen. Nu släpper arrangörerna stora delar av programmet.

Så här såg det ut på festivalen år 2016.Bild: Tom Wall
Den årliga Hx-festivalen i Helsingborg äger rum på Söder mellan den 3 och 5 augusti.
Sedan tidigare står det klart att en musikalisk konstellation bestående av Kristin Amparo, Damn! och Shirin har gått samman för en konsert under festivalen. Dessutom ska Ola Salo uppträda tillsammans med Helsingborgs symfoniorkester.
Läs mer:Svensk supergrupp klar för årets Hx-festival
Nu annonseras ytterligare nyheter på festivalområdet.
På mötesplats Kalifornia ska ett e-sportcenter slå upp portarna. På detta center kan besökarna testa på olika spel och tävla mot varandra. För den oinvigde finns det även möjlighet att utmana sina fördomar mot e-sporten och lära sig mer om datorspelskulturen.
Läs mer:Så byggs Helsingborg om för Hx
Även andra nyheter går i spelandets och aktivitetens tecken. På en del av Södergatan ska en boule- och bocciapark uppföras. Möjligheten till att spela det interaktiva spelet "Breakout" – där besökarna ska lösa gåtor och uppdrag i ett stängt rum – kommer även att ges. I Stadsparken kan besökarna gå på lina och på Södergatan ska en trampolinpark sättas upp.
Mäster Palms plats kommer att bli en dansbandsscen där flera – ännu oannonserade – akter kommer att uppträda.
Här kan du läsa hela programmet.
Läs alla artiklar om: Hx-festivalen 2017
Gå till toppen