Landskrona

Pengaregn över föreningar

Flera föreningar får bidrag från Sparbanksstiftelsen. Tre får bidrag för första gången.

Två gånger om året delar Sparbanksstiftelsen Skåne ut sammanlagt 320 000 kronor till föreningar, projekt och organisationer.
På fredagen tillkännagav Åke Jönsson från Sparbanksstiftelsen vem eller vilka som får bidrag den här gången. Det blev totalt nio mottagare som fick 160 000 kronor totalt.
Cityidrott har i flera år engagerat unga Landskronabor och arrangerar bland annat sommarläger. För att föreningen ska kunna fortsätta med lägerverksamheten får den 30 000 kronor i bidrag.
En annan verksamhet som flera gånger tidigare fått bidrag är Cabaré Mix. Den här gången får gänget bakom 18 000 kronor och därmed kan de cirka 20 funktionsnedsatta artisterna till hösten bjuda på ännu en föreställning.
Flera föreningar satsar på integration. Landskrona BoIS får exempelvis 30 000 kronor för en satsning på att få unga nya svenskar att bli ledare, och Landskrona scoutkår får 12 000 kronor för sitt integrationsprojekt.
Scoutkåren får därmed för första gången bidrag från stiftelsen. Helt nya bidragstagare är också den ideella föreningen som står bakom visfestivalen i Landskrona. Den får 20 000 kronor för att genomföra festivalen.
Landskrona kvinnliga gymnastikförening, också ny mottagare, får 15 000 kronor för en truppsatsning för juniorer med sikte på nordiska mästerskapen.
De två sista föreningarna är Glumslövs FF (10 000 kronor) för projektet Öppet Örevång, samt Landskrona ridklubb (5 000 kronor) för kostutbildning.
Stiftelsen bidrar dessutom med 20 000 kronor till "På väg", som utbildar skolelever i ekonomi.
Vid sitt styrelsemöte har Sparbanksstiftelsen vidare beslutat att bidra med 150 000 kronor till Landskrona foto. Pengarna ska användas till en projektanställning vid bildarkivet som har flyttats till Landskrona.
Gå till toppen