Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

7 000 Jehovas vittnen samlas på kongress i Helsingborg

Två evenemang hålls på Helsingborg Arena i juli.

Under tre dagar i juli 2014 samlades uppemot 10 000 Jehovas vittnen i Malmö arena för det årliga seminariet. (Arkivbild)Bild: Albin Brönmark
I sommar håller Jehovas vittnen två kongresser på Helsingborg Arena på temat "Ge inte upp!". 7 000 medlemmar deltar i evenemangen som hålls den 7-9 juli och 14-16 juli.
På programmet står biblisk undervisning och innehållet är uppdelat i 52 delar. Det blir bland annat tal, intervjuer och korta filmer.
– Varje eftermiddag kommer dessutom en av de tre delarna av filmen ”Kom ihåg Lots hustru” att visas, säger Hans Jonasson, mediaansvarig för kongressen.
Första helgen deltar 5 000 medlemmar från södra Sverige. Under andra helgen framförs programmet på engelska och 2 000 anmälda väntas komma från hela Skandinavien. Programmet framförs även på persiska och kinesiska.
– Jag har stora förväntningar på att det ska bli upplyftande dagar, både för oss vittnen och för de som kommer hit, säger Hans Jonasson.
Senast Jehovas vittnen hade regional kongress i Helsingborg var 1970 då 3 700 besökande samlades på Idrottens hus. Evenemangen är öppna för alla och inträdet är gratis.
Jehovas vittnens senaste sammankomst på Idrottens hus i Helsingborg 1970. (Privat)
Fakta

Jehovas vittnen

Jehovas vittnen är en internationell religiös rörelse med amerikansk bakgrund. Rörelsen växte fram på 1870-talet och etableringen i Sverige skedde under 1800-talets sista år. Jehovas vittnen avvisar allt samarbete med andra religiösa grupper och betraktas därför ofta som en sekt. Antalet medlemmar är 8,3 miljoner (2016) världen över.

Källa: ne.se.

Gå till toppen