Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ängelholm

Strålande förutsättningar när fälttävlan i Össjö påbörjades: ”Det är vårt formel 1”

Strålande väder under lördagens terrängritt.

Lovisa Eskilsson på Shakey klarar ett av de många vattenhindrena under terrängritten i U25-klassen.Bild: Christian Örnberg
Klarblå himmel och lagom varmt gav idealiska förhållanden för lördagens terrängritter under Össjö International Eventing, som pågår under helgen. I fälttävlan ingår också momenten banhoppning och dressyr, men det är terrängritten som de flesta förknippar med fälttävlan.
– Det är vårt formel 1 eller rally, säger Anna-Maria Yxklinten, tävlingsledare hos arrangören Össjö Hästsällskap.
Mycket att stå i. Tävlingsledare Anna-Maria Yxklinten ska hålla reda på 120 tävlande, flera hundra volontärer och mer än 1 500 åskådare.Bild: Christian Örnberg
Terrängritt är galopp över en flera kilometer lång bana med höjdvariation och hinder av olika svårighetsgrad. Det som gör att terrängbanan i Össjö i det närmaste unik för Sverige är att den är permanent och kan användas året om.
Johan Lundin på hästen Nekita gör sig klar för start på den permanenta terrängbanan i Össjö.Bild: Christian Örnberg
– De flesta andra banor är från början platta och måste formas inför varje enskild tävling, säger Anna-Maria Yxklinten. Vår bana är vackert kuperad och har utrymme för variation både när det gäller banlängd och hinder.
Amanda Andersson på Resonance i U25-klassen.Bild: Christian Örnberg
Under Össjö International Eventing tävlas det i fyra olika klasser, varav två med internationellt deltagande. Till premiärtävlingarna förra året kom det sammanlagt 1 500 åskådare under de tre dagarna. I år hoppas arrangörerna på det dubbla.
Therese, Anette, Idun, Agnes och Ellie Nilsson från Össjö njöt av picknick och galopperande hästar i det vackra vädret. Agnes rider en gång i veckan, men i Hjärnarp.Bild: Christian Örnberg
En av de mest namnkunniga bland de runt 120 deltagarna är Frida Andersén som representerade Sverige i fälttävlan under OS i Rio de Janeiro. På lördagen i Össjö slutade hon på fjärde plats i terrängritten i den korta internationella klassen.
Olympiska ryttaren Frida Andersén var nöjd med sitt resultat i lördagens terrängritt.Bild: Christian Örnberg
– Jag tycker att det gick mycket bra, säger Frida Andersén. Det är hög klass på konkurrensen och hästen jag har här är inte lika erfaren jämfört med till exempel den jag hade i OS.
Vibeke Vestrheim på Roeds Payback i U25-klassen.Bild: Christian Örnberg
Lars och Gerd Hallbeck hade kommit från Ängelholm för att njuta av tävlingarna, landskapet och det vackra vädret. Gerd har en gång i tiden tävlat i galopp, "men bara improviserat".Bild: Christian Örnberg
Gå till toppen