Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

BoIS-kaptenen har laddat extra

Philip Andersson ger grönt ljus till spel efter ryggproblemen. – Det är inte optimalt att inte träna. Man saknar den mentala förberedelsen, säger Landskrona BoIS lagkapten.

Philip Andersson.
Inför söndagens match mot Skövde är Philip Andersson redo för spel. Men förberedelserna har inte varit ultimata.
– Det är inte optimala förutsättningar. Trots att man joggar vid sidan av får man inte den mentala förberedelsen. Det gäller att ladda lite extra. I vanliga fall sitter det bara där, säger Philip Andersson.
Det var i hemmamatchen mot Mjällby något hände. Vad är fortfarande oklart. Men ryggen har gjort lagkaptenens vår minst sagt ryckig.
– Det har gått upp och ner. Jag har inte kunnat träna ordentligt och när jag spelat så har smärtan kommit tillbaka, säger Philip Andersson.
I de två senaste seriematcherna tvingades han att kasta in handduken. Mot Qviding efter 80 minuter och i toppmötet mot Utsikten redan i första halvlek.
– Det är antagligen en nerv som legat i kläm och smärtan har gått ner i ena skinkan. Det blir problem att lyfta ena benet och det är inte jättehärligt när man ska spela.
På tisdag röntgas Philip Andersson och då får han och BoIS förhoppningsvis ett tydligt svar på vad det är och framförallt om det är över.
– Förhoppningsvis är jag på väg framåt nu och att jag inte får ett bakslag.
Man kan väl säga att det är seriens jämnaste lag som gästar IP. Tre segrar, tre oavgjorda och även tre förluster. Tio mål framåt och tolv bakåt.
– Jag vet inte så mycket om Skövde mer än att det är ett lag som vill spela och har ett par bollskickliga spelare där framme.
Mycket mer funderar Philip Andersson inte över motståndet.
– Vi ska bara tillbaka till där vi var innan, börja vinna igen och spela vårt eget spel.
I veckan har assisterande tränaren Björn Ågren hållit i träningarna. Agim Sopi är i Polen med det makedonska U21-landslaget (tillsammans med Filip Pivkovski). Direkt efter matchen mot Spanien på lördagskvällen byter han fokus till BoIS och kommer att coacha på IP under söndagseftermiddagen.
– Björn har gjort det riktigt bra. Vi blir inte ett sämre lag i alla fall, men det är riktigt gott att Agim kommer hem och håller i matchen, säger Philip Andersson.
Även Karim Sadat, som haft skadeproblem finns med i truppen. Mer osäkert för Viktor Svensson som inte tränat alls i veckan.

BoIS-truppen

Ivo Vazgec, Amr Kaddoura, Alexander Tkacz, Viktor Svensson, Philip Andersson, Philip Ljung, Dennis Olofsson, Saber Azizi, Igor Arsenijevic, Adi Nalic, Måns Ekvall, Thierry Zahui, Daniel Ask, Rasmus Alm, Karim Sadat, Ojevwe Akpoveta, Edafe Egbedi och Edwin Condrup.
Gå till toppen