Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Dennis Strandberg: "Nu jäklar är vi på gång"

Femma, femma, fyra. Bakom det som ser ut att bli en rutinerad och omöjlig tätklunga har Dennis Strandberg börjat få upp farten i STCC.

Ingen rast, ingen ro inom motorsporten. Efter premiären på Knustorp och sedan finska Alastaro i STCC gjorde Dennis Strandberg en lite avstickare – till England – innan helgens tävling på Solvalla i Stockholm.
Dennis Strandbergs gästspel i engelska BTCC var ett kärt återseende då helsingborgaren har sin största del av karriären i just England.
– Kul att vara tillbaka där. Allt är helt annorlunda och så mycket större, två, tre snäpp vassare än STCC. 45 000 människor på plats jämfört med kanske 5 000 på Solvalla. En lärorik upplevelse, säger Dennis Strandberg.
Om det var den inspirationen han tog med sig eller om det var något annat är oklart. Men framsteg gjorde 23-åringen på Solvalla.
– Vi fick det till att funka jäkligt bra. Under hela helgen har vi inte varit så långt efter täten, men det blir tajtare på en kort bana. Jag är helnöjd och det känns skönt att kunna lämna en helg bakom sig och säga "jag är nöjd." Det har varit den del stolpe ut innan.
Dennis Strandberg i sin Golf GTI slutade femma, femma och till slut fyra i STCC-racen på Solvalla.
Där farmför handlade det mesta om Johan Kristoffersson. Värmlänningen var snabbast i alla testen, kvalen och de bägge inledande racen. I race tre fick han dock se sig besegrad av Robert Dahlgren med sex hundradelar. Dahlgren har i och med två andraplatser tagit sig förbi upp i totalledning i mästerskapet. Även Kristoffersson är förbi stallkompisen Fredrik Ekblom.
Och det har utkristalliserat sig till den trion mot resten i standardvagnsmästerskapet.
– De är otroligt rutinerade både som team och chaufförer. Man känner att vi saknar lite. De vet precis hur man ska göra när, var och varför. Fast vi har kommit ifatt dem lite.
Det är Dennis Strandbergs första säsong på svensk mark och det här var den bästa helgen så här långt.
– De andra helgerna har inte blivit så jäkla bra. Både i mästerskapet och teammästerskapet känns det bra. Nu jäklar är vi på gång.
Micke Ohlsson från Östra Ljungby som kör för Brink Motorsport hade det tyngre med placeringarna 12, 11, 14.
Nästa deltävling är i Falkenberg om tre veckor. Då finns det möjlighet till ytterligare kliv... Men.
– Vi hoppas att få ihop finanserna till det. Som vanligt är det alltid svårt, men vi jobbar stenhårt för det. Och det ska gå hoppas vi, säger Dennis Strandberg.

Ställningen

1) Dahlgren 142 p, 2) Kristoffersson 129, 3) Ekblom 126, 4) Blomstedt 93, 5) Haglöf 64, 6) Brink 50, 7) Strandberg 41, 8) Andersson 35.
Gå till toppen