Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fyra musikaler på samma scen under en vecka

Ett gäng musikalintresserade människor satsar en av sommarveckorna på att ägna sig åt fyra musikaler - som de efter fem dagars repeterande ska uppföra.

Det är andra året i rad som Anna Dror håller i denna verksamhet som kallas "Stora musicalfebern".
Några av de som var med förra sommaren har återkommit, medan andra är helt nya.
Veckan före midsommar leder Anna Dror nio personer när de repeterar in delar av fyra olika musikaler.Bild: Evelina Gunnarsson
– Det är nio vuxna människor mellan 20 och drygt 60 år, sju kvinnor och två män, som ska vara med. Vi kommer att repetera under fem dagar på Kronohäktet och Kulturskolan för att sedan spela upp det på Revyteatern, berättar Anna Dror.
Hon har plockat delar ur musikalerna Chess, Hair, Blodsbröder och Legally Blonde. Den sistnämnda är en musikal som bygger på en amerikansk film från 2001.
– Vi spelar inte allt från alla musikalerna utan tar en del av handlingarna och en del av de mest kända sångerna. Man hade aldrig hunnit repetera in fyra hela musikaler på några dagar, säger Anna Dror.
Repetitionerna börjar lördagen den 17 och håller på till och med onsdagen den 21 juni. Torsdagen den 22 juni spelas musikalerna upp på Revyteatern.
– Vi repeterar fem timmar varje dag mellan klockan 16 och 21. Alla kanske inte kan vara med alla timmarna eftersom flera av dem jobbar. Men det ska säkert gå bra.
Detta är ett samarrangemang mellan Teater Sann, Ängelholms kommun, Kronohäktet och ABF.
Verksamheten finansieras genom att deltagarna betalar en avgift för att vara med.
Gå till toppen