Landskrona

70 lag möttes på Exan

Nya reglerna i Wormocupen ger inga segrare, bara vinnare.

Glumslövs FF i grönt möter Höganäs BK i en match för P10 – pojkar födda 2010.Bild: Henrik Berglind-Dehlin
Traditionsenligt hölls Wormocupen på Exercisfältet i Landskrona i helgen. Det är åttonde gången som fotbollsklubben IK Wormo arrangerar vad som blivit något av en säsongsavslutning för många av lagen som är med. Kanske är det sista gången man träffar lagkamraterna innan sommarledigheten sätter igång på riktigt.
70 lag med spelare födda från 2005 och framåt var anmälda. De flesta från Landskrona och närliggande orter, men ett lag hade kommit ända från Skurup.
Intensivt ögonblick i P08-mötet mellan Ängelholms FF och IK Wormo.Bild: Henrik Berglind-Dehlin
Nytt för i år är nya regler från Svenska Fotbollförbundet som gäller för cuper, turneringar och seriespel för barn under 13 år. Mål som görs bokförs inte och ingen vinner någon match. Alla lag som är med i Wormocupen delas därför upp i någorlunda jämbördiga grupper som sammanställs av lagledarna i samråd. Inga segrare utses alltså, utan alla lag får prisceremoni och medalj.
Mikael Ågren är med i ledningsgruppen för Wormocupen och en av dem som kom på idén för snart tio år sedan.Bild: Henrik Berglind-Dehlin
– Det spelas totalt 144 matcher under två dagar. Vi är en av få cuper som har både pojk- och flicklag, men tyvärr är det svårt att få tag i flicklag. Vi fick stryka två av de tre åldersklasser vi har för flickor på grund av för få deltagande lag, berättar Mikael Ågren i Wormocupens ledningsgrupp.
Vid en av planerna på "Exan" står mångåriga IK Wormo-tränaren Linda Bondesson och håller koll på sina P08:or, ett av de fyra lag hon basar för. Det ser ut att gå bra för nioåringarna i matchen mot Borstahusens BK, men resultatet är alltså okänt.
IK Wormo-tränaren med sina P08-spelare Sid, Ayham och Sagvan. I bakgrunden spelar Råå i ljusblått mot Bjärred i rött.Bild: Henrik Berglind-Dehlin
– Jag räknar istället sånt som snygga inlägg, tunnlar och framför allt passningsspel, säger Linda Bondesson. Det jag ständigt tutar i mina grabbar är att de ska kunna utvecklas till att bli duktiga elvamannaspelare om några år.
Gå till toppen