Sport

Alms poäng utökade BoIS serieledning

Rasmus Alm såg med en assist och ett mål till att Landskrona befäster sin position i serietopp.
– Förr har jag mest velat göra en bra match, nu vill jag verkligen bidra med poäng i matcherna, säger matchhjälten.

Rasmus Alm gjorde sitt första mål för säsongen i segern mot Skövde.Bild: AVDO BILKANOVIC
Division 1
Landskrona BoIS–Skövde 2–0 (1–0)
Spelmässigt var det inte mer än en okej insats, men ändå var segern över Skövde kassaskåpssäker. Ett mål i vardera halvlek gav tre poäng och lika många poängs differens till serietvåan Mjällby.
– Första halvlek var sådär men jag tycker vi blir bättre i den andra. Vi fick en runda av Agim (Sopi) i pausen, han tyckte vi var lata. Sen fick vi igång presspelet bättre, säger Rasmus Alm.
Just målen var de stora begivenheterna på Landskrona IP. BoIs var inne i en svacka i slutet av den första halvleken när Alm fick bollen på vänsterkanten.
– Jag slog ett inlägg mot bortre delen av straffområdet som nådde Thierry (Zahui) och han lägger in den lite lätt, säger Alm med ett ironiskt leende.
Ivorianens träff på halvvolley var allt utom lätt utan snarare av modell avancerad. Med sträckt vrist slog han bollen i en vacker båge över en chanslös Markus Fröjd i Skövde-målet.
Efter en dryg timmes spel ville inte Alm vara sämre. Från en position strax utanför straffområdet fick han bra skjuts på bollen som satt otagbart i burgaveln. Mittfältarens första mål den här säsongen.
– Jag fick en lite dålig första touch och tvingades stanna upp. Sen lägger jag den i bortre hörnet, det kändes skönt, säger han om 2–0-målet som stängde matchen.
Alm var matchen igenom på spelhumör och utmanade västgötarna med sin fart. Formkurvan pekar uppåt igen efter en lite tyngre period.
– Jag har tryckt på ordentligt på träningarna och idag kändes det bra därute.
21-åringen gör sin fjärde säsong i BoIS A-trupp. Sex poäng på nio matcher är facit så här långt.
– Jag sa inför säsongen att jag vill göra en poäng per match. Tidigare har jag mest bara velat spela bra, snygga dribblingar och så, men det handlar trots allt om poäng. Nu tar jag de offensiva löpningarna för att vara med i avsluten även när jag är trött, förklarar han.
BoIS-tränaren Agim Sopi var nöjd med Zahuis och Alms fullträffar.
– Jag tjatar på killarna att de ska skjuta mer, de måste skjuta mer eftersom vi har många spelare med riktigt bra tillslag, säger han.
Läs alla artiklar om: DIVISION 1 BOIS–Skövde
Gå till toppen