Sport

BoIS rycker i toppen efter seger

Två vackra skott av Rasmus Alm och Thierry Zahui räckte för att Landskrona skulle ta en komfortabel seger. Nu rycker BoIS i serietoppen.

Thierry ZahuiBild: AVDO BILKANOVIC
Spelmässigt inte mer än okej, men BoIS-segern var aldrig i någon fara på Landskrona IP.
BoIS sökte revansch efter förlusten mot Utsikten i den förra omgången där laget svarade för en slätstruken insats. Hemmalaget tog också tag i taktpinnen från start och tryckte tillbaka Skövde. Anfört av mittfältsdynamon Thierry Zahui kom hemmalaget i våg efter våg.
Notoriske målskytten Sadat Karim testade, Rasmus Alm testade, Alexander Tkacz testade men utan resultat.
Gästerna Skövde kom inte till Landskrona för att underhålla. Anfallsförsöken var lätträknade och fokus låg på att ligga rätt i positioner och minimera misstag.
Strategin lyckades efterhand då hemmalagets offensiv kom av sig efter de inledande tjugo minuterna. Matchen blev mer av ett ställningskrig med många spelavbrott och lågt tempo.
Därför kändes BoIS ledningsmål inte helt logiskt när det kom i den första halvlekens slutminuter. Rasmus Alm slog ett långt inlägg till en friställd Thierry Zahui som drog till på halvvolley rakt upp i nättaket. Zahui firade med en uppsträckt hand som signalerade ”det-var-väl-inga konstigheter.”
BoIS kom till spel med Viktor Svensson och Philip Andersson i mittförsvaret. Duon fick en del att jobba med när västgötarnas enda anfallsvapen Bubacarr Jobe utmanade i djupled.
Efter en timmes spel gjorde BoIS 2–0, nästan lika vackert som ledningsmålet. Rasmus Alm fick bollen utanför straffområdet, la bollen till rätta och sköt ett distinkt skott i burgaveln. Alm var matchen igenom på spelhumör och drog ner applåder med skarvningar och klacksparkar.
Med tio minuter kvar borde inhopparen Adi Nalic gjort 3–0 när han helt frispelad rullade bollen utanför.
Skövde var inte kapabla till en slutforcering och skapade inte en riktigt het målchans på hela matchen. Med segern är nu BoIS tre poäng före tvåan Mjällby.
Läs alla artiklar om: DIVISION 1 BOIS–Skövde
Gå till toppen