Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ängelholm

Familjesatsning när nya barnvänliga strandbunkern öppnar

Nyheter väntar när bunkern vid Klitterhus öppnar sin servering för sommaren.

Det är en del kvar att fila på innan den nya arrendatorn till strandbunkern är redo att öppna för säsongen. Redan nu är delar av det stora trädäcket och nedgången över klitterna på plats, men allt är inte klart.
– Vi vill öppna så snart som möjligt men det är en del kvar att göra, snickeriarbeten bland annat, säger Ingela Degent.
Arbete återstår innan strandbunkern är redo att öppna för säsongen.Bild: Ann Sahlén-Thelandersson
Hon har tidigare själv jobbat i bunkerserveringen i olika omgångar men kommer nu att driva den i egen regi och har tagit över arrendet med kommunen.
En del nyheter är att vänta för sommarens gäster, bland annat kommer det att finnas veganalternativ på menyn. Dessutom ska man satsa på de yngre gästerna.
– Vi kommer att ha en inriktning på barnfamiljer, det har det inte varit tidigare och här finns inte så mycket för barn sedan tidigare. Det här är vårt första år så vi kommer att känna oss fram lite, säger Ingela Degent.
Att komplettera serveringen med barnstolar är en detalj, att göra det enklare att komma fram med barnvagn är en annan och så kommer det att finnas leksaker. Ingela Degent är inte främmande för att det även kan bli en del aktiviteter på serveringen i sommar.
Även driften av serveringen kommer att bli en familjesatsning.
– Det finns fyra flickor i familjen och de kommer att vara med och hjälpa till.
Exakt när dörrarna ska slå upp är inte klart, inte heller hur öppettiderna kommer att se ut. Samtliga platser, omkring 70, finns under bar himmel och verksamheten är därför ganska känslig.
– Vi är mycket väderberoende. Förra året hade man öppet 16 dagar, men vi hoppas på en bättre sommar i år.
Gå till toppen