Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fiskebåt gjorde makabert fynd – en stövel med en fot

En stövel med en mänsklig fot i har fiskats upp ur vattnet av en fiskebåt i Landskrona. ”Det är ett makabert fynd, men inget som har orsakat något större pådrag här”, säger Åsa Emanuelsson, presskommunikatör vid polisens ledningscentral.

Philip Forsman från Höganäs ägnade söndagsmorgonen åt att åka ut med turbåtarna i Landskrona för att fiska. Turbåtarna är fiskebåtar som anordnar fisketurer för betalande gäster.
Arkivbild.Bild: HD/NST Thommy Nyhlén
Plötsligt hörde han att någon ur personalen på båten fick ett anrop på sin radio. Det handlade om en kvinna som befann sig på en av de andra turbåtarna, och som hade fiskat upp en stövel.
I stöveln fanns en fot och ett smalben, där bara själva skelettet återstod.
Enligt Philip Forsman pratade personalen på båtarna om fyndet sinsemellan, och sedan spred sig nyheten snabbt bland besökarna på båten.
– Hur stor är chansen på de stora ytorna, att man sänker draget och träffar precis där? Hur kom foten dit? Är det ett fartyg som gått under? berättar Philip Forsman.
När båtarna kom i land väntade en polispatrull vid Hamngatan.
– De ville inte säga något, men jag hörde att båten hade sparat den exakta positionen där fyndet gjordes.
Polisen fick in larmet klockan 09.31. Fyndet har tagits omhand av polisen och skickats vidare till rättsmedicinsk undersökning.
Ärendet rubriceras som ett dödsfall och det finns inledningsvis ingen misstanke om brott.
– Det är ingen som har tappat foten idag, men det kan ju ha varit någon som fallit överbord tidigare, säger Åsa Emanuelsson, presskommunikatör vid polisens ledningscentral.
– Det är ett makabert fynd, men inget som har orsakat något större pådrag här hos oss, fortsätter hon.
Philip Forsman berättar att besökarna på båten som fiskat upp stöveln var ”väldigt hispiga”.
– De var väldigt stressade, säger han.
Fick du en skymt av foten?
– Nej, de hade gömt undan den.
Gå till toppen