Landskrona

Småbarnsföräldrar hade flera kilo knark i hemmet

Paret är föräldrar till en några månader gammal pojke. Nu döms pappan till långvarigt fängelsestraff för grovt narkotikabrott.

En del av den cannabis som hittades i parets hem.
Det var i mitten av mars i år som tull och polis gjorde ett tillslag mot det unga paret i deras lägenhet i centrala Landskrona. Misstankar fanns att de var inblandade i narkotikasmuggling.
Det var i mitten av mars som tull och polis bankade på dörren till lägenheten i centrala Landskrona. Kvinnan och det några månader gamla barnet låg och sov. Barnets pappa befann sig på innergården och rökte cannabis.
Husrannsakan gav ett stort beslag av cannabis av olika typ. Narkotika på flera platser i hemmet samt i en bil. Den sammanlagda vikten var över sex kilo.
Paret greps medan barnet togs hand om av socialjouren.
Mannen har erkänt innehavet och förklarat att han själv röker cannabis i stort sett dagligen.
Han förvarade säckarna med cannabis eftersom han var skyldig en leverantör pengar. Om han förvarade dem skulle skulden minska. Han vågade för övrigt inte vägra ta emot knarket, eftersom han då ”kanske fått ett skott i knät”.
Vem det är som överlämnat knarket har 26-åringen inte velat säga.
Mannen har bara erkänt att han, men inte det något yngre hustrun, förvarat narkotikan. Han har även sagt att båda brukade röka cannabis men att hustrun drog ner på missbruket när hon blev gravid.
Ungefär samma version har kvinnan gett i förhören.
Men enligt åklagaren var syftet att sälja det vidare. För det talar talar att man vid husrannsakan även hittade sådant som är typiskt för knarkhantering, som vakuumförpackare, vågar, speciella plastpåsar med mera.
Småbarnspappan åtalades därför för grovt narkotikabrott i överlåtelsesyfte. Kvinnan åtalades för narkotikabrott eftersom åklagaren menade att hon var delaktig i att förvara en mindre del cannabis.
Nu kommer tingsrätten fram till att det inte går att visa att mannen tänkte sälja vidare, men att förvara så mycket narkotika räcker för att fälla honom för grovt narkotikabrott. Straffet blir fängelse i två år och tre månader.
Tingsrätten nöjer sig med att fälla kvinnan för ringa narkotikabrott eftersom urinprov visade att hon använt cannabis. Straffet blir dagsböter, totalt 1 500 kronor.
Gå till toppen