Landskrona

Tappade hjulen efter vansinnesfärd

Den drogpåverkade föraren försökte köra ifrån polisen. Vansinnesfärden slutade med att bilen tappade bakaxeln och bakhjulen.

Det var vid 17-tiden i fredags som polispatrullen fick syn på en välbekant bilförare på Ringvägen i Landskrona. Mannen, en 26-årig Landskronabo, är sedan tidigare känd hos polisen, bland annat för att han kör bil utan körkort.
Men föraren var inte intresserad av att prata med polisen. I stället körde han i väg med polisen efter sig, och ska då han kört i mer än 100 km/h för att komma undan.
– Han har visat fullständig likgiltighet för andra människors liv och hälsa, säger polisens presstalesperson Eva-Lotta Hermansson Truedsson,
– Personer på väg ut på ett övergångsställe fick hoppa bakåt för att inte bli påkörda. Det var ren tur att ingen person blev skadad, säger hon.
Vansinnesfärden gick över gräsmattor och på cykelbanor där han var nära att kollidera med flera träd och även körde in i elskåp. I höjd med Lodjursgatan tog färden slut. Föraren svängde över en gräsmatta och bilen tappade då bakaxeln och bägge bakhjulen.
Sedan hoppade 26-åringen ur bilen och försökte springa därifrån men blev snabbt infångad.
Mannen greps och är nu misstänkt för grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik, narkotikabrott och grov olovlig körning. Efter förhör släpptes han på fri fot.
Gå till toppen