Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Engelsk fars i ny tappning i Hembygdsparken

Årets sommarteater i Ängelholms hembygdspark är egentligen en engelsk komedi, som nu omarbetats och moderniserats, så att den ska passa in.

I Gösta Bernards svenska originaluppsättning 1984 hette den "Bäddat för sex".
De här fixar årets sommarteater i Hembygdsparken: Elina Lindholm, Peter Lindholm, Anna Bromée, Sven S Holm, Jenny Silver, Kahlid Geire och Bosse Mårtensson. I ensemblen ingår också Kalle Leander.Bild: Niklas Gustavsson
När nu Tullateatern med Peter Lindholm i spetsen sätter upp den på stora scenen i Ängelholms hembygdspark heter pjäsen "Tre damer i leken".
Det är Anna Bromée, som spelar huvudrollen, som också har gjort bearbetningen.
– Vi ändrar på en hel del . Bland annat har vi vänt på könsrollerna i pjäsen. På det sättet tror vi att det blir ännu roligare. Handlingen har vi flyttat från Danmark till Skåne. Dessutom har vi skruvat upp tempot och skruvat på replikerna. Tempot måste vara rappare nu än när den sattes upp i Sverige första gången 1984, säger Anna Bromée.
Hon tror publiken ska gilla den här pjäsen.
– En fördel är att den inte har spelats så mycket i Sverige. Det kan var en nyhet för vår publik.
Förutom uppsättningen i Stockholm 1984 spelades den i Halmstad 1998. Den uppsättningen flyttades året efter till Nöjesteatern där TV4 också gjorde en inspelning.
Pjäsen handlar bland annat om vilka komplikationer det kan bli när ett par är på semester på ett hotell.
I årets ensemble finns Anna Bromée, Jenny Silver, Elina Lindholm, Kahlid Geire, Bosse Mårtensson och Kalle Leander. Sven S Holm är, precis som förra året, regissör för uppsättningen.
Jenny Silver och Anna Bromée var med även förra sommaren.
– Det ska bli jätteroligt att spela här igen, säger Jenny Silver.
Premiären sker torsdagen den 13 juli och sedan spelas föreställningen till och med den 26 augusti med undantag av första veckan i augusti.
– Då ska flera av skådespelarna vara med vid revy-SM i Karlstad så då kan vi inte spela, säger Peter Lindholm.
Nu repeterar skådespelarna i stort sett dagligen på stora scenen i Hembygdsparken.
– Vi ska säkert få ihop detta till en bra komedi med bra skådespelare i en härlig miljö. Exakt hur det blir vet vi ännu inte. Det växer fram under tiden, säger regissören Sven S Holm.
Gå till toppen