Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Våldsamt guldrån mot äldre person - igen

En 79-årig man överfölls och rånades på sitt halsband på Uppsalagatan på måndagseftermiddagen. Nu uppmanar polisen allmänheten att höra av sig med tips.

Anmälningarna om avryckta halsband fortsätter att ramla in hos polisen. De senaste veckorna har HD skrivit ett flertal gånger om halsbandsrånare som härjat på olika platser i stan.
Det senaste inträffade på måndagseftermiddagen då en 79-årig man uppger att han överfallits bakifrån av två män på Uppsalagatan. Den ena mannen ska ha hållit fast honom medan den andra mannen ryckte guldhalsbandet från halsen. Mannen föll till marken och fick märken på ben och armar.
Bild: Johan Nilsson/TT
I söndags rånade tre män en kvinna i 85-års åldern på hennes halsband. Gärningsmännen ska ha följt efter kvinnan in i ett trapphus på Fredriksdal, slitit av hennes halskedjor och sedan sprungit från platsen.
Sent på lördagskvällen blev en man utsatt för ett liknande halsbandsrån i de södra delarna av Helsingborg. Mannen uppgav då att det rörde sig om ett gäng på fyra till fem stycken.
Ännu har polisen inga spår efter gärningsmännen. Just nu försöker man samla in vittnesuppgifter och höra målsäganden för att ringa in vem som ligger bakom.
– Vi har haft problem tidigare och nu på sistone haft vi ett flertal sådana här rån igen. Rånen har ofta inträffat på dagtid så vi hoppas att någon har sett något. I så fall får man gärna höra av sig till polisen, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson, presstalesperson hos polisen i nordvästra Skåne.
– Ingen har skadats fysiskt i samband med rånen men det är så klart väldigt obehagligt när någon rycker av ens halsband.
Gå till toppen