Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

"Hårt jobb och stort mod lönar sig"

Viarps kör- och ridklubb är klar för elitallsvenskan i både dressyr och hoppning.

Nu är även Viarps dressyrlag klart för elitallsvenskan.Bild: Privat
I höstas vann man för första gången i klubbens drygt 40-åriga historia både hoppning och dressyr i ponnyallsvenskans division två. Det gav automatiskt en plats till första divisionen i båda grenarna. Tidigare i vår tog ponnyhopplaget i Viarp en andraplats i division ett och nyligen reds dressyrfinalen.
– I finalen på Ribersborg i Malmö, såg det osäkert ut in i det sista, men en strålande ritt av Siri Ryrstedt och Elsa Classons procent tog laget till vinst, säger ridskolechefen Susanne Johannesson.
Så nu är både dressyr- och hopplaget klara för elitallsvenskan. Viarpsryttarna har legat i hårdträning, men har också pluggat ridlära och programträning med lagledarna Kathe Persson (dressyr) och Joanna Hoffmeister (hoppning).
– Hårt jobb och stort mod lönar sig alltid. Jag är så stolt över alla ryttarna och deras ponnyer, säger dressyrlagledaren Kathe Persson, som liksom Joanna och de tävlande började rida i Viarp i tidig ålder.
Samtidigt har klubbens medlemmar byggt och samlat in 300 000 kronor till det nya stall för stora hästar som byggts på ridskolan. Nu väntar renovering av ponnystallet.
Gå till toppen