Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Lenny Mark – vår Super Lenny

53-år ung så tillhör Lenny en av veteranerna i årets upplaga av Team Rynkeby Helsingborg. Det är tredje gången han är med i vad han kallar ”Världens bästa projekt”! Han har cyklat till Paris två gånger, denna gång är han med i serviceteamet. Vilket han ser mycket fram emot, här kommer han få ge utlopp för sin kreativa och spexiga sida.
Intervju med vår Super Lenny
Det är inte lätt att få till en träff med Lenny. Till sist stal jag några minuter på en av våra träffar där vi skulle fixa lite saker till laget. Då förstod jag att han tycker detta är jobbigt, att prata om sig själv och om att behöva vara i centrum. Lenny, som alltid har nära till skratt och som alltid har något bus på gång, uppfattades nästan lite nervös. Han skojade, pratade, skrattade, satt ner, upp och gick en runda. Pratade lite mer, för det kan han – prata alltså. Lenny är en person som vill alla väl, vill se att alla mår bra, han är enormt snäll. Han är vår Super Lenny eftersom han är med och fixar med allt möjlig för laget.
”Titta, jag flyger”
Hur kom du i kontakt med Team Rynkeby?
”Genom min bror och svägerska” svarar Lenny. ”De var med 2013. Varje gång vi träffades så malde dem sönder oss med hur fantastiskt det var att få vara med på eventen och samla in pengar, för att inte tala om hur roligt det var att cykla. Varje kalas och andra sammankomster med familjen så pratades det om Team Rynkeby och Barncancerfonden.”
Detta är mer regel än undantag hos alla deltagare, man lever, sover och andas Team Rynkeby. Eftersom det är så roligt och en sådan häftig grej att vara med om. En andra familj.
Ansökte till Team Rynkeby:
Lenny var på plats på Sundstorget vid prologen när hans bror och svägerska cyklade iväg till Paris. ”Jag fick gåshud när jag stod där och såg hela gänget i sina gula tröjor och på sina cyklar. Det berörde mig rakt in i hjärtat. Jag kände då att jag kanske ville prova”. Lenny och hans fru, Pia, började prata om att eventuellt skicka in en ansökan. De bestämde sig för att prova på det här med att cykla på en racer, för att se om cykling var något för dem. Sagt och gjort så lånade dem cyklar och var med på Barncancertrampet, ett cykellopp som arrangeras av Team Rynkeby läs mer om det i länken nedanför. Lenny och Pia skickade in en ansökan och kom båda med i laget 2014.
Vad är det roligaste och bästa med cykling?
Cykling är en sport som alla kan lära sig, utvecklingskurvan är oftast ganska brant hos nybörjare. Man lär sig hantera växlar, att sitta fast med fötterna, när ska man klicka ur, lär sig lita på sina lagkamrater när man cyklar i klunga och en massa andra saker. ”När man som jag har kommit upp i en ärofylld ålder och har en del skador efter en aktiv fotbollskarriär, så är ju cykling ett superbra alternativ. Det är en ganska skonsam träning, när man håller det på motionsnivå”. ”Det roligaste tycker jag är klungkörning, här får man chansen att prata med varandra. I början så är det nästan här som man börjar lära känna varandra ordentligt, när man cyklar bredvid någon i 10 mil så hinner man prata en del. Men det är också i klungkörning man behöver ha full fokus, man ligger så nära varandra att man måste ha koll på den som ligger framför, uppmärksam på vad som händer runt omkring hela tiden.”
Vad är din viktigaste roll på årets resa till Paris?
I år är Lenny en del av vårt fantastiska serviceteam. Jag kan tänka mig att det finns lite utmaningar där. Vårt 10 man starka serviceteam ska se till att alla får mat tre gånger om dagen, hjälpa till vid eventuella punkor, hålla koll på 38 cyklister ­– hur dagsformen är m.m. ”Eftersom jag har varit med och cyklat vid två tillfällen så vet jag vad serviceteamet betyder, jag vet känslan när man ser vår flagga vid vägkanten och en efterlängtad fika/paus är på gång. Att jag denna gång ska få vara med och göra cyklisternas dag ska bli roligt.” Han kommer få spexa och skoja, ja göra det han tycker är så roligt. ”Jag vet hur det är att vara cyklist. På resan till Paris så är dagarna ganska inrutade. När kaptenerna blåser i pipan så är det 5 minuter tills vi cyklar iväg, då ska väskan vara inlämnad, man ska ha varit på toaletten och däcken ska vara pumpade. Sen cyklar man iväg, efter 50-60 km så är det frukoststopp, upp på cykeln, lunchstopp, upp på cykeln, fikastopp, så rullar det på alla dagar. När man kom till våra stopp så har serviceteamet alltid hittat på något spex för att få trötta cyklister att fokusera på något annat än att trampa ett tag. Detta ser jag fram emot att få vara delaktig i.”
Kommer du söka igen?
Han funderar lite, sen kommer: ”Det gör jag nog. Det hade varit roligt att cykla med barnen. Det är ju världens bästa projekt, det tar tid men det är det värt.
Ni vet väl om att ansökningen till Team Rynkeby 2018 igång nu. Tveka inte att söka, du kommer inte ångra dig! Det är inte lång tid kvar innan vi cyklar iväg mot Paris. Hjälp oss hjälpa, skänk en slant till Barncancerfonden genom att swisha till 123 682 77 03
Barncancertrampet är ett cykellopp, där hela familjen kan deltaga, som arrangeras av Team Rynkeby. I Helsingborg så går det av stapel lördagen den 19 augusti. Mer information hittar ni på https://www.barncancerfonden.se/1309426121/
Gå till toppen