Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Avslöjar: De är två heta namn i Rögles målvaktsjakt

Rögle är på målvaktsjakt. HD-Sporten kan avslöja två av namnen på önskelistan: Niklas Svedberg och Lars Johansson.

Niklas Svedberg och Lars Johansson är två intressanta namn för Rögle i målvaktsjakten.
Rögle har få pusselbitar kvar att få på plats i kommande säsongs lagbygge. Den allra viktigaste återstår dock: målvaktspositionen.
– Vi har bra koll på målvaktsfronten och känner oss lugna med situationen, säger Rögles klubbdirektör Marcus Thuresson som även sitter med i klubbens sportgrupp.
I nuläget är bara Emil Kruse kontrakterad som målvakt i Rögle. Enligt HD-Sportens källor är Niklas Svedberg och Lars Johansson två av namnen på Rögles önskelista.
– De finns med på bruttolistan och är två jätteintressanta spelare, men vi har sju-åtta namn som vi håller koll på. Det rör sig om en eller kanske en och en halv vecka innan vi räknar med att ha en lösning på plats. Mer än så kan jag inte säga just nu, säger Marcus Thuresson.
Niklas Svedberg under en träning med Tre Kronor.Bild: JOHANNA LUNDBERG
Niklas Svedberg är 27 år och var nära att komma med i Tre Kronors VM-trupp i våras. Han vann SM-guld med Brynäs säsongen 2011/12 och gjorde sedan tre säsonger i Nordamerika. Totalt blev det 19 matcher i NHL med Boston Bruins innan han flyttade till KHL.
Niklas Svedberg gjorde succé under sin första säsong i Salavat Yulaev Ufa, men efter den andra har han omgärdats av flyttrykten. Nyligen sa Niklas Svedberg så här om sin framtid till sajten hockeysverige.se:
– Ingenting är klart än, så vi får se hur det blir. Men det lutar väl åt att de köper ut mig. Det är de som tagit initiativet till det här. Men jag kan inte säga så mycket mer just nu.
Lars Johansson i Frölunda-tröjan.Bild: ANDREAS SANDSTRÖM
Lars Johansson, 29, tog SM-guld med Frölunda förra året och stod i åtta slutspelsmatcher innan han flyttade över till Nordamerika och Chicago Blackhawks organisation. Den gångna säsongen noterades dock Lars Johansson bara för 39 matcher i AHL-laget Rockford IceHogs och han sitter på ett utgående kontrakt med Chicago Blackhawks.
Gå till toppen