Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Jenny Silver växlar spår - ska köra tåg

Artisten och sångerskan Jenny Silver i Ängelholm har tagit lokförarexamen.

I höst kan de som åker Pågatåg se henne i en ny roll - som lokförare längst fram på de lila tågen som trafikerar Skåne och södra Sverige.
– Jag ska absolut inte sluta som artist och sångerska. Detta ska jag ha som komplement till jobben som artist. Jag började i musikbranschen som tonåring. Mina föräldrar har alltid sagt att jag ska skaffa mig en examen och det har jag gjort nu. Så nu kan jag anställas, berättar Jenny.
För Ängelholmsartisten Jenny Silver kommer det i framtiden att bli både den sköna fåtöljen på scenen och förarsätet på Pågatågen.Bild: Niklas Gustavsson
Nyligen klarade hon provet som gav henne lokförarexamen.
– Man kan välja på flera olika olika typer av lok. Jag ska köra de lila tågen. Det vill säga Pågatågen. De kallas motorvagn, berättar hon.
Att kunna kombinera de här två jobben tror hon ska fungera bra.
– Jag kommer säkert att göra exempelvis julshower, teater i Hembygdsparken och enskilda jobb. Men med tanke på att jag nu har familj med små barn så blir det kanske inte så många långa uppdrag långt borta, säger Jenny Silver, som nu repeterar farsen "Tre damer i leken" som har premiär den 13 juli i Hembygdsparken.
I och med att hon ska köra Pågatåg behöver hon inte jobba så långt bort.
Hon ser verkligen framemot att få köra Pågatåg.
– Jag har alltid varit intresserad av teknik och motorer. När jag var barn så var jag en hästtjej. Nu blir det hästkrafter på ett helt annat sätt, säger hon.
Exakt när hon får göra sin premiärtur för Arriva, som kommer att bli hennes arbetsgivare, är oklart.
– Förmodligen till hösten när allt är klart. Det ska bli väldigt spännande. Men nu ska jag repetera i hembygdsparken och sedan ska vi spela pjäsen i juli och augusti. Hoppas verkligen föreställningen blir bra och att publiken ska gilla den, säger hon.
Gå till toppen