Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Rögle

Lucas Elvenes draftad av Las Vegas: "Otroligt stolt"

Ett nybildat NHL-lag gjorde drömmen sann för Lucas Elvenes. Nu siktar han på att visa upp sig för Las Vegas i vinter. "Det känns som att de har en plan för mig", säger Rögletalangen.

Rögles Lucas Elvenes blev vald av Las Vegas som nummer 127 totalt i draften.
Lucas Elvenes följde NHL-draften med sin flickvän hemma i Ängelholm.
Det blev en nervös väntan, men i femte rundan valde nybildade Las Vegas 17-åringen som nummer 127 totalt. En dröm gick i uppfyllelse.
– Jag är otroligt stolt över att ha blivit draftad av Las Vegas. Det känns skitbra och det är många som redan har hört av sig och gratulerat, säger Lucas Elvenes.
Las Vegas står inför sin första säsong i NHL. Lucas Elvenes är nöjd över att ha blivit tingad av laget.
– De har valt mig av en anledning. Det känns som att de har en plan för mig och att de vet vad jag går för. Jag snackade med Vegas när jag var över på testerna nyligen, samt deras representant i Sverige. Det var faktiskt inte överraskande att jag blev draftad av just dem.
– Las Vegas är en cool stad och det verkar även laget att vara.
Lucas Elvenes har varit bofast i Sveriges ungdomslandslag de senaste säsongerna och noterades för tolv framträdande i SHL med Rögle i vintras. Speltiden var dock knapp och för att skaffa sig A-lagsrutin blev forwarden utlånad till IK Oskarshamn i hockeyallsvenskan inför kommande säsong. Samtidigt skrev han på ett nytt kontrakt med Rögle.
Inom en snarframtid kommer Lucas Elvenes att åka och vara med på ett utvecklingsläger i Las Vegas innan han återvänder till Sverige för spel i Oskarshamn.
– Nu när jag blivit draftad känns det som att jag har fått en spark i baken. Det gäller att visa upp mig för Vegas och fortsätta köra på så hårt jag kan, säger Lucas Elvenes.
Gå till toppen